به استناد به این دو مدرک آیا میتوانم ادعای مالکیت خانه پدری را بکنم یا خیر؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۵۵ #78870469

با سلام

پدرم ۷ سال پیش فوت کرده و در زمان حیاتشون خانه شخصی خودش رو به بنده که کوچکترین فرزندشون هستم هم در یک نوشته جدا و هم در وصیت نامه بطور صریح قید کردن که به بنده که پیش پدر و مادرم بودم تعلق داره و بقیه وراث حق هیچ گونه ادعایی نسبت به خانه ندارن.

حالا سوال بنده اینه که به استناد به این دو مدرک آیا میتوانم ادعای مالکیت خانه پدری را بکنم یا خیر؟

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام در مورد نوشته چنانچه از طریق قرار داد بیع به صورت سند عادی مباینامه به شما انتقال مالکیت صورت گرفته شما مالک آن ملک هستید در مورد وصیت نامه پدرتان تا یک سوم از اموالشان را می توانسته وصیت کند ومازاد بر ان نیاز به تنفیذ و اجازه دیگر وراث است

اولا وصیت تا یک سوم اموال نافذ است
لذا اگر ارزش خانه کمتر از یک سوم کل اموال ایشان است خانه به شما تعلق دارد والا تنها تا همان یک سوم کل اموال به شما تعلق دارد

اما آن نوشته باید دقیقا بفرمایید چه بوده اگر ثابت کنید که آن نوشته منظور خرید و فروش ملک بوده علی ای حال خانه به شما تعلق دارد

با سلام و احترام
اگر نوشته ای در دسترس باشد که ادعای شما را اثبات کند بهتر است

اگر کل اموال ایشان فقط همین خانه بوده است تا یک سوم بخشش ایشان نافذ است و الباقی میان کلیه وراث تقسیم میشود .

بله میتوانید.