درخصوص الزام به تنظیم سند رسمی ملک میشود اقدام کرد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۳۹۵ #78638974

با سلام
ملکی رو در سال ۸۰ تحت عنوان مغازه خریداری کرده ایم که ملک مذکور ( خریداری شده) قسمتی از یک پلاک ثبتی میباشد متاسفانه بعد از چند سال از معامله متوجه شدیم موضوع معامله کاربری تجاری ندارد و مسکونی میباشد از طرفی تا الآن فروشنده سند رسمی تنظیم نکرده به نام خریدار،که در واقع با فروش آن قسمت به صورت ضمنی متعهد به تنظیم سند شد۶ است علاوه براین موارد ملک خریداری شده توسط ما در صورتمجلس تفکیکی انباری مسکونی قید شده و حتی در سند رسمی هم انباری مسکونی قید شده است ما دعوی اصلاح صورتمجلس تفکیکی و اصلاح سند مربوطه و نهایتا تنظیم سند رسمی خواستار شدیم متاسفانه قاضی دادگاه گفت که شما باید اول مابه التفاوت قیمت مغازه با مسکونی رو مطالبه کنید بعد الزام به تنظیم سند بخواهید!!! و الآن نمیشود تنظیم سند داد!! و از ما خواست دعوی خود را استرداد کنیم لازم به ذکر است دادخواست مذکور رابا مشاوره وکیل تنظیم کرده بودیم.
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
الان چگونه و چه دادخواستی بدیم

مشاوره حقوقی الزام به تنظیم سند رسمی
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
به نظر ارشادقضایی صورت گرفته واجد ایراد است
موضوع تغییر کاربری و پرداخت ما به التفاوت ان تاثیری در بحث انتقال رسمی سند ندارد

سلام،اصلاح صورتمجلس و اصلاح سند صحیح نیست ولی می توانید دادخواست الزام به انتقال سند رسمی تقدیم کنید.

با درود. اولا طبق قانون در قولنامه؛ مغازه با قیمت روز خریداری کردین؛پس بعلت اینکه فروشنده حیله و تقلب کرده؛ قانونا معامله با اختیار فسخ قانونی که دارید،میتوانید باطل کنید.حالا که نمیخواهید باطل کنید دادخواست مطالبه مابه التفاوت مسکونی با تجاری را از فروشنده کنید. سپس نسبت به سهم الزام به تنظیم سندرسمی کنید و چون قسمتی از یک پلاک هست و ششدانگ نیست باید از اداره ثبت ملک را از پلاک اصلی افراز کنید اگر افراز شد بعد الزام به تنظیم سندرسمی کنید در صورت عدم افراز ؛باید دادخواست فروش ملک مشاعی و تقسیم وجوه حاصل از فروش بین مالکین مشاعی به نسبت سهم بدین.

با سلام
مطالبه مابه التفاوت ارتباطی به تنظیم سند رسمی ندارد.

این که ملک مسکونی را به عنوان تجاری به شما فروخته اند، ممکن است برای شما امکان فسخ به استناد خیار تدلیس یا نظایر آن ایجاد کند. اما چنانچه مایل به فسخ نباشید، می توانید الزام طرف به تنظیم سند را خواستار شوید که ارتباط و ملازمه ای با مطالبه مابه التفاوت قیمت مسکونی و تجاری ندارد.

باسلام
معامله شما باطل است به جهت عدم وجودمغازه