آیا شاکی می تونه برای گرفتن خسارت خودرو نیز تو همین پرونده درخواست بده؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۷۸۷ #78581618

می خوام بدونم وقتی شخصی به صورت کیفری علیه کس دیگری اقدام می کنه مبنی بر ضرب و جرح و تخریب خودرو، زمانی که دادگاه شخص رو محکوم به پرداخت دیه و حبس به خاطر تخریب خودرو می کنه آیا شاکی می تونه برای گرفتن خسارت خودرو نیز تو همین پرونده درخواست بده یا باید با استناد به همین شکایت کیفری دادخواست حقوقی مطالبۀ خسارت بده ؟

مشاوره حقوقی ضرب و جرح
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

میتواند درخواست جبران ضرروزیان نماید اما بهتراست در دادگاه حقوقی دادخواست مطالبه خسارت مطرح نمایید.

سلام بله میتوانید.
بموجب ماده ۱۵ قانون آیین دادرسی کیفری
پس از آنکه متهم تحت تعقیب قرار گرفت، زیان دیده از جرم می‌تواند تصویر یا رونوشت مصدق تمام ادله و مدارک خود را جهت پیوست به پرونده به مرجع تعقیب تسلیم کند و تا قبل‏ از اعلام‏ ختم‏ دادرسی، دادخواست ضرر و زیان خود را تسلیم دادگاه کند. مطالبه ضرر و زیان و رسیدگی به آن، مستلزم رعایت تشریفات آیین‌دادرسی مدنی است

سلام
بعد از اینکه پرونده از دادسرا به دادگاه جهت رسیدگی ارسال شد قبل از جلسه رسیدگی ،باید دادخواست ضررو زیان خود را در دادگاه کیفری مطرح نمایید در اینصورت دادگاه کیفری به دادخواست حقوقی شما هم رسیدگی می کند...اگر دادگاه کیفری جلسه رسیدگی تشکیل داده ،شما باید دادخواست ضرر و زیان خودرو را در دادگاه های حقوقی یا شورای حل اختلاف( با توجه به مبلغ خواسته)وبا استناد به رای کیفری مطرح نمایید.

سلام
می توانید برای انجام این امر اقدام به بت دادخواست نموده و با درج سابقه دعوا در دادگاه کیفری تقاضای ارجاع پرونده مطالبه خسارات به همان شعبه کیفری را نمایید تا هر دو دعوا را مورد رسیدگی قرار دهد

شخص زیان‌دیده از جرم بعد از آن که به عنوان شاکی خصوصی، شکایت خود را در مراجع قضایی طرح کرد، حق دارد برای جبران خسارت و صدماتی که به طور مستقیم به واسطه ارتکاب جرم به او وارد شده است، از مقام قضایی، جبران خسارت را درخواست کند. چنانچه ضرر و زیان‌های مادی در نتیجه ارتکاب جرمی به وجود بیاید، شاکی خصوصی می‌تواند برای مطالبه آن به دادگاه، دادخواست حقوقی ارائه دهد.