سهم الارث مادربزرگم طبق قانون یعنی ۱/۸ اعیانی محاسبه میشود؟

پرسیده شده
۱۹ پاسخ ۴۳۷ #78378821

با سلام
سلام و خسته نباشید.
پدر بزرگ من سال ۷۰ فوت کرده و سال ۷۱ انحصار وراثت و مالیات بر ارث انجام شده،
و در انحصار وراثت پدر بزرگم زده ۱/۸ از اموال منقول و ابنیه و اشجار سهم همسر.
یعنی ملاک تاریخ فوت متوفا است و یا ۱/۸ از کل اموال یعنی طبق قانون سال ۸۷ به بعد میشود.
توضیح اینکه از اموال منقول که در مالیات بر ارث اشاره هم شده، ۲ تا خانه هست یکی در تهران که ۴ ،۵ سال بعد از انحصار وراثت فروخته شده و به وراث سهم الارث مادر بزرگم داده شده است، و دیگری خانه ای در شهرستان بود که به علت بنای بسیار قدیمی که داشت محل سکونت نبود، و فروخته هم نشد ، که به وراث سهم الارث مادربزرگم که البته چون اعیانی میرسید و خیلی ناچیز بود، داده نشد…
ممنون میشم پاسخ دقیق بدهید
اگه تبصره ای چیزی در این مورد هست بگویید🙏🏻🙏🏻🙏🏻

مشاوره حقوقی ارث
۱۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بادرودوسلام معیارتقسیم ترکه درحصروراثت می باشد.

با احترام و درود
عنایت داشته باشید مطابق گواهی حصر وراثت که صادر گردیده تقسیم ترکه صورت می گیرد

سلام ملاک تقسیم ترکه در انحصار وراثت است

با درود
می بایست برابر میزان تعیین شده بر مبنای انحصار وراثت اقدام گردد

ملاک در تعیین حصه زوجه از ماترک متوفا تاریخ فوت اوست؛ نه تاریخ صدور گواهی انحصار وراثت

درود:بر مبنا گواهی حصرو وراثت انجام میشود،بر مبنای همان سالی که گواهی مربوطه صادر شده است.

ملاک تقسیم ارث تاریخ فوت متوفی ست .