درخواست دارم در خصوص استدلال اینجانب و نظر قاضی محترم، نظر خود را بیان نمایید؟

پرسیده شده
۱۵ پاسخ ۱۹۶ #78363836

درود بر شما
در خصوص رای وحدت ریه ۸۱۲ مطالب به حضورتان اعلام میگردد درخواست توجه نظر دارم .
با توجه‌ به قسمت رای وحدت رویه ” لزوما صادر‌کننده باید وجه آن را نزد بانک تامین کند ”
آیا می توان نتیجه گرفت؟ که چنانچه صادر کننده تامین وجه نکند دارنده چک می تواند هر زمان چک را به بانک ببرد و با برگه عدم پرداخت مواجه می شود و بالتبع آن مطالبه خسارت را از مبدا تاریخ صدور چک مطالبه کرد ؟ به نظر در قالب موارد باید مبدا خسارت از تاریخ صدور باشد مگر اینکه :
۱- ثابت شود چک سفید امضاء یا بدون تاریخ صادر شده است و دارنده آنرا تکمیل کرده باشد
۲- ثابت شود چک مستند به قراردادی بوده است و دارنده چک باید در سررسید چک تعهداتی انجام میداده که این امر محقق نشده است
۳- ثابت شود صادر کننده چک در سر رسید وجه چک را در حساب کارسازی کرده باشد و دارنده آن به بانک مراجعه نکرده باشد
در بعضی از موارد دارنده چک به هر دلیلی در سررسید به بانک مراجعه نمی کند و بالتبع گواهی عدم پرداخت نیز صادر نمی شود و چند سال بعد به بانک مراجعه می کند و گواهی عدم پرداخت می گردد –بعضا مشاهده می شود که قاضی رسیدگی کننده بدون اینکه یکی از ۳ دلیل بالا محقق شده باشد ، مبدا خسارت تاخیر را ، تاریخ گواهی عدم پرداخت چند سال بعد یا بعدا از تاریخ دادخواست می دهند . مانند رای زیر :
در خصوص مطالبه خسارت تاخیر تادیه با توجه به اینکه خواهان پس از تاریخ سررسید چک موصوف نسبت به مطالبه وجه چک از محاکم صالح حقوقی اقدامی نکرده است ونزدیک به ۱۷ سال بعد از تاریخ سررسید چک اقدام به مطالبه وجه چک از سوی خواهان گردیده به استناد قانون استفساریه ماده ۲ اصلاح موادی از قانون چک در خصوصمطالبه تاخیر تادیه وجه چک از تاریخ سر رسید ناظر به مواردی میباشد که پس از سر رسید چک اشخاص فورا اقدام به مطالبه وجه چک می نمایند وگذشت قرین به ۱۷ سال از تاریخ سر رسید چک حکایت بر ان است که دارنده اراده به مطالبه نداشته لذا با لحاظ ماده ۵۲۲ قانون آیین دادرسی مدنی و ۳۱۸ قانون تجارت خسارت تاخیر تادیه از تاریخ عدم پرداخت مورخ ۹۸/۳/۸
لغایت زمان اجرای حکم مورد محاسبه و در حق خواهان پرداخت میگردد.
در پرونده فوق تاریخ صدور چک ۸۱/۳/۲۵ میباشد.
درخواست دارم در خصوص استدلال اینجانب و نظر قاضی محترم ، نظر خود را بیان نمایید . آخرین اراده قانونگذار این رای وحدت رویه میباشد .
با سپاس از توجه شما

مشاوره حقوقی چک
۱۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام.مستندات شما باید بررسی شود..

باسلام مدارک شما نیاز به بررسی بیشتری دارد

مدارک و مستندات شما باید بررسی شود..

سلام
پاسخ دهی نیازمند رزرو مشاوره تلفنی اختصاصی با ارسال مستندات فوق است.

سلام نیاز به بررسی مدارک هست

با سلام
مدارک و مستندات شما نیازمند بررسی است

باسلام
نیاز است مدارک و مستندات شما بررسی شود