مبلغ قسط باید بین همه وراث تقسیم بشه ؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۶۵ #78111425

با سلام و عرض ادب
زنی مستمری بازنشستگی شوهر متوفی اش رو به تنهایی در حال حاضر دریافت میکنه و از صندوق بازنشستگی وامی دریافت کرده؛
اگر در طول چند سالی که باید قسط های وام رو پرداخت کنه خدایی نکرده فوت کنه و دارای سه دختر و دو پسر باشه که همشون متاهل باشن و فقط یک دختر مجردی داشته باشه که هنوز اقدام به دریافت مستمری پدرش نکرده
۱- با‌ توجه به اینکه بعد از فوت مادر مستمری فقط به دختر مجرد میرسه؛
ایا بعد از فوت مادر دختر باید به تنهایی باقی قسط های وام رو پرداخت کنه ؟
۲- اگه قبل از فوت مادرش اقدام به دریافت مستمری پدرش کنه و مستمری بین مادر و دختر تقسیم بشه اون موقع قسط وام ایا بینشون تقسیم میشه؟
یا فقط مادر باید پرداخت کنه ؟
با تشکر

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
مسئول پرداخت اقساط مادر و ضامنی ایشان هستند و در صورتیکه ورثه قبول ترکه نمایید ایشان نیز مسئول پرداخت بدهی ها خواهند بود . در صورتیکه دختر مجرد تقاضای بر قراری حقوق نمایند مسئولیتی نسبت به پرداخت اقساط مادر ندارند.

با سلام
وام معمولا داری ضامن یا ضامنین هست . بعد از فوت وام گیرنده اگر وام پرداخت نشود بانک به طرفیت وراث و ضامنین اقامه دعوی می کند و یا اگر وام دارای وثیقه باشد بعد از طی مراحل قانونی از نحل وثیقه طلب خود را برداشت می کند

سلام، این امر بستگی به قبول و یا رد ماترک از سوی وراث داره. اگر همه وراث، ترکه رو قبول کنن، همگی مسئول پرداخت اقساط به میزان سهم الارث خود هستند. در صورتی که برخی از وراث ترکه رو رد کنند، مسئولیتی نسبت به پرداخت اقساط ندارند. البته سهم الارثی هم دریافت نمیکنن.

با سلام
در صورت داشتن ماترک و قبول ترکه توسط وراث هر یک به نسبت سهم الارث خود‌ در پرداخت بدهی متوفی سهیم است در غیر این صورت از ضامنین اخذ میگردد

سلام اصولا وام قائم به شخص وام گیرنده می باشد. و به کسی منتقل نمی گردد در صورت فوت نیز از ضمانت گذارده شده و یا اموال متوفی وصول می گردد