اگر فروشنده فوت کند تکلیف این وکالت نامه چه می شود؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۳۴۶ #77558433

با سلام
من یک باب منزل را به صورت وکالتی خریداری کرده ام در وکالت نامه آمده است موکل ضمن عقد لازم حق عزل وکیل را از خود سلب نموده....حالا سوال من این هست که طبق قانون عقد جایزی که ضمن عقد لازم باشد فقط از لحاظ فسخ شدن مانند عقد لازم است ولی با حجر و فوت یکی عقد اثری ندارد..
باتشکر

مشاوره حقوقی اسناد وکالت
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام وکالت پس از فوت و یا با حجر باطل می شود.

بطور کلی وکالت حتی اگر بلاعزل باشد با فوت یا حجر هر کدام از طرفین (موکل ، وکیل) وکالت باطل میشود و در دفترخانه دیگر نمیشود به آن اتکا کر
راه حلی وجود دارد این استار ورثه شخص دوباره وکالت گرفته شود
قولنامه خود با موکل هم دلیلی بر اثبات معامله است.

با سلام
وکالت با فوت یا حجر یکی از طرفین باطل می شود.
وکالت عقدی است جایز و به عزل موکل، استعفای وکیل، تلف‌شدن موضوع وکالت و اینکه اگر خود موکل، امری که موضوع وکالت بوده است را انجام دهد (و غیره)، از بین می‌رود. علت اصلی انفساخ وکالت با موت و جنون وکیل یا موکل، به جایز بودن آن مربوط نمی‌شود بلکه به قطع‌شدن اذنی است که موکل به وکیل داده است. یعنی اگر بطلان عقد به دلیل جایز‌بودن آن بود، در مورد عقد هبه با فوت هر یک از طرفین، اثر این عقد جایز تملیک نمی‌شد (ماده ۸۰۵ ق.م.).

وکالت با فوت باطل خواهد شد

با درود
هر نوع وکالتی با فوت طرفین منفسخ میشود

با فوت فروشنده وکالت باطل می شود

با سلام. اولا توصیه وکلا این است که هیچگاه وکالتی ملکی خریداری نکنید ثانیا با فوت هر یک از وکیل یا موکل وکالت باطل خواهد شد.