سند ملک به دلیل بدهی توقیف شده و فروشنده قادر به سند زدن نیست از چه طریقی می توانم علیه فروشنده شکایت کنم ؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۱,۸۹۳ #77533606

سلام
بنده برج۹سال۹۷آپارتمانی خریدکردم که ۲۵اسفند تاریخ سندزدن بود .امابه دلیل توقیف سندبرای چک برگشتی فروشنده نتوانست سندبزند و تا امروز به نیت راضی کردن صاحب چک مارو دست به سرکرده واینکه متوجه شدم ازسال۹۳به خاطر دوعددچک۱۰میلیونی سندتاحالاتوقیف بوده بنده کجا بایدشکایت کنم و آیا نتیجه دارد؟

مشاوره حقوقی الزام به تنظیم سند رسمی
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

جنابعالی میبایست قبل از عقد قرارداد مورد معامله را از ثبت اسناد و املاک استعلام میکردید بعدا عقد قرارداد میکردید حال با این شرایط پیشنهاد این است نسبت به فسخ قرارداد و مطالبه ضرر و زیان ناشی از فسخ قرارداد بلحاظ توقیف بودن مورد معامله اقدام نمایید .

با سلام . پاسخ دوست و همکارم جناب ضیغمی صحیح است و موضوع دارای وصف کیفری است . بنده پوزش می طلبم .

با درود فراوان
همکار گرامی با احترام بایستی بعرض جنابعالی برسانم که :
موضوع وصف جزایی نیز دارد .
معامله نسبت به مال توقیف شده علاوه بر ضمانت اجرای حقوقی ( یعنی عدم نفوذ معامله ) ضمانت اجرای کیفری نیز دارد و مطابق قانون مجازات اسلامی جرم محسوب می شود .
۱ - موضوع بحث در اینجا فقط معاملات صورت گرفته نسبت به مال توقیف شده است به شرح ماده ۶۶۳ ق . م . ا . بر پایه این ماده ، اگر محکوم علیه یا شخصی که مال او برای مثال در اجرای تامین خواسته توقیف شده است ، نسبت به مال توقیف شده معامله ای کند ، نظر به اینکه این معامله نوعی دخالت یا تصرف محسوب می شود ، عمل وی مشمول ماده یاد شده بوده و جرم تلقی می شود .

اصلاحیه :
موضوع فاقد وصف جزایی می باشد .

سلام . شما باید دادخواست الزام به رفع توقیف و الزام به تنظیم سند رسمی علیه فروشنده مطرح کنید . حتما نام توقیف کننده را در دادخواست قید کنید .
ضمن این که اگر ملک قابل انتقال نباشد ، می توانید معامله را فسخ کنید . البته این راه پیشنهاد نمی شود چون ارزش خانه افزایش یافته ولی پول شما به نرخ همان زمان مسترد می شود .
موشوع فاقد وصف جزای می باشد .

با درود فراوان
بایستی الزام به تنظیم سند به طرف فروشنده طرح دعوی نمایید .
با توجه به توقیف قبلی که ایشان برای سند داشته است میتوانید از ایشان شکایت کیفری مبنی بر کلاهبرداری نمایید .