با وکالت نامه ای که در اختیار دارم میتونم اقدام به تنظیم قرارداد اجاره نامه با خودم بکنم؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۲۰۷ #77405888

سلام عرض ادب
بنده در خصوص وکالت نامه محضری سوالی داشتم مبنی بر اینکه پدر بنده وکالت نامه تام الختیار به بنده داده بودا قبلا و همچنین ملکی در اختیار بنده قرار داده بودن تا استفاده بکنم اما حال پدرم شده دشمن شماره یک بنده و ملک را میخواهد از چنگم در بیاره و بفروشه میخواستم ببینم با وکالت نامه ای که در اختیار دارم میتونم اقدام به تنظیم قرارداد ( اجاره نامه ) با خودم بکنم؟! که در ازای آن به پدرم مبلغی ماهیانه پرداخت بکنم
چون پدرم حاضر به این کار نیست ولی با وکالتی که دارم خودم این اختیار رو دارم؟!

مشاوره حقوقی اسناد وکالت
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام در صورتی که وکالت بلاعزل باشد پدر شما این حق را طبق قانون ندارد که شما را عزل نماید

سلام با آرزوی بهروزی برای شما، در صورت وجود این اختیار در وکالت‌نامه بله میتونید

دوست عزیز مفاد متن تنظیمی در وکالت بسیار مهم هستند اگر وکالت تام دادند وعزل نشدید بله می شود وگرنه بار مسئولیتی تخلف از وکالتنامه بر عهده شماست

در صورتی که وکالت بلاعزل باشد پدر شما نمی تواند شما را عزل نماید

متن وکالت و اختیارات وکیل باید بدقت بررسی شود . در صورتی که وکالت بلاعزل باشد و پدرتان حق ضم وکیل و عمل بالمباشره را نیز از خود ساقط نموده باشند نمی توانند شما را عزل کنند و یا وکیل دیگری ضم وکالت نمایند و نیز خود شخصا برای انجام امور وکالت اقدام نمایند .
ولی از آنجایی که در وکالت تام اختیار ، سلب حق عزل و حق ضم وکیل و سلب عمل بالمباشره با آزادی موکل در تضاد می باشد و ممکن است سلب حق آزادی تعریف شود و از این جهت قابل ابطال باشد ، عموما بصورت قابل عزل و با حق ضم وکیل و حق عمل بالمباشره تنظیم می گردد.
باید عبارت حق اجاره دادن ملک توسط وکیل "ولو به خود " صریحا در وکالتنامه قید شده باشد.
حتی در صورتی که مانع قانونی برای این کار نداشته باشید بعنوان وکیل باید غبطه و مصلحت موکل خود را رعایت نمایید از جمله ملک را به قیمت و مظنه بازر ( حتی به خود) اجاره دهید. وگرنه هر قراردادی که تنظیم نمایید باطل می باشد .

در صورتی ک وکالت تام الاختیار ب شما داده باشند و از وکالت معزول نشده باشید بسته ب مفاد و شرایط ذکر شده در وکالت نامه میتوانید اقدام ب تنظیم اجاره نامه و پرداخت مبلغی در ماه ب ایشون کنید اما درغیراینصورت و عزل شما از وکالت از جانب ایشان دیگر حق و حقوقی در قبال تصرف در اموال و دارایی ایشان نخواهید داشت و اگر سرپیچی کنید ضامن خواهید بود و مسئولیت حقوقی و کیفری برای شما دارد

سلام
اگر فقط وکالت دادند و قولنامه ای بین شما نبوده باشد می توانند شما را عزل کنند و اگر بعد از عزل اقدام به انتقال کنید در برابر ایشان مسولیت حقوقی و کیفری خواهید داشت.