چگونه ثابت کنم که در طی ۱۰ سال زندگی مشترک به زوجه نفقه داده ام؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۳۹۷ #77152232

باسلام
اینجانب به دلیل عدم تمکین همسرم و ثابت شدنش و گرفتن ازدواج مجدد و الان حدود یک ساله ترک منزل کردن و با توجه به اینکه زنی که تمکین نمیکند، نفقه هم بهش تعلق نمگیره ولی ایشون از شورای حل اختلاف پیگیر نفقه شدن و برام احضاریه اومده.
میخواستم بدونم اگه برای ایام زندگی رفته، نفقه بگیره من ۱۰ سال زندگی کردم باهاشون، خرج خونه میدادم چطور میتونم اثبات کنم؟
پرینت حسابهای بانکی و حقوقی میتونه کمکم کنه؟
آخه چجور ثابت کنم که ۱۰سال برای خونه همه چیز خریدم؟
آخه مگه مرد میتونه از اول زندگی کل خرجی رو فاکتوراشو نگه داره، خنده داره ولی پولی که برای اجاره خانه دادم یکیشه که باید خونه مستقل گرفته باشم که گرفتم چجوری ثابت کنم؟
لطفا راهنماییم کنین
آخه ده سال کی میتونه مردی که برای زنش لباس و مسافرت و همه چیز میخریده ثابت کنه؟
ممنون میشم راهکار ارائه بدین

مشاوره حقوقی نفقه
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام . بودن زن در خانه شوهد اماره قوی بر دریافت نفقه است و عدم اقدام زوج در طول این ده سال دلیل بر دریافت نفقه است ضمن این که هر گونه مبلغی هم که به حساب زوجه واریز شده یا هینه ای انجام شده که مدرک ان وجود دارد به عنوان پرداخت نفقه قابل ارائه و دفاع است .

در مورد دادخواست نفقه زوجه با توجه به زندگی مشترک اماره بر �داخت نفقه است و ایشان باید اثبات کند که نفقه پرداخت نمی‌شود است و شما کافیست ادعای ایشان را انکار می کنید

با سلام
با توجه به کیفیت طرح سوال شما با عدم تمکین زوجه ایشان ناشزه محسوب می شود. دقت بفرمایید تمکین شرط استحقاق نفقه نیست بلکه نشوز مانع از آن است. ماده ۱۱۰۸ مقرر داشته: «هرگاه زن بدون مانع مشروع از ادای وظایف زوجیت امتناع کند مستحق نفقه نخواهد بود.» این مرد است که باید برای عدم پرداخت نفقه به زن، امتناع وی را از ادای وظایف زناشویی اثبات نماید. حکم الزام به تمکین اخذ شده در این خصوص کفایت میکند.

یادتان باشد در هنگام زندگی مشترک اصل بر پرداخت نفقه توسط شما است و اگر همسر شما ادعا میکند نفقه پرداخت نشده است اوست که باید اثبات کند شما نفقه نمیدادید.

سلام گرامی

زمانی که زن و شوهر با هم زندگی می کنند و اصطلاحا زندگی مشترک دارند اصل بر این است که نفقه زوجه تامین می شود لذا معمولا دادگاه ها با استناد با ظاهر امر نفقه ایام زندگی مشترک را با این استدلال مردود می کنند.

وقتی زیریک سقف زندگی می کنید ، اماره برپرداخت نفقه است

از زمانی که شما الزام به تمکین برای ایشان زده اید و تمکین ننموده اند نفقه ایشان قطع میشود شما میتوانید از طریق شهود برای اثبات صحبت های خود استفاده کنید یا فاکتورهای اجناسی که در چند ماه متنهی به قهر ایشان از منزل خریده اید به دادگاه ارایه دهید