فسخ کردن نکاح امکانپذیر است؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۷۵۷ #76927307

سلام.من نزدیک به ۵ سال هست که ازدواج کردم و با همسرم به دلیل بیماری واژینیسموس اصلا هیچ رابطه ای نداشتیم.آیا میتوانم فسخ نکاح دهم.

مشاوره حقوقی خانواده
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
در ارتباط با این موضوع امکان فسخ نکاح وجود ندارد چرا که فسخ نکاح در مواردی است که تدریسی در نکاح صورت گرفته است.
شما صرفا می توانید مبادرت به طلاق نمایید.

سلام
فسخ نکاح در صورتی است که تدلیسی در نکاح صورت گرفته باشد که بتوان آن را مشمول فسخ نمود.
شما در حال حاضر نمی توانید اقدامی جز طلاق انجام دهید.

سلام وقت بخیر
فسخ نکاح نوعی بر هم زدن یک جانبه ی عقد نکاح هست. بر عکس طلاق، در فسخ نکاح، حق برهم زدن نکاح هم برای زن و هم برای مرد در نظر گرفته شده و منحصر به یکی از طرفین نیست.بله شما قطعا با ارائه مدارک پزشکی و ارجاع امر به پزشکی قانونی جهت روشن شدن موضوع می توانید تقاضای فسخ نماییدطبق قانون بیماری که مضر تشخیص داده شود سبب فسخ نکاح است
هم فسخ نکاح و هم طلاق، هر دو عمل حقوقی یک جانبه هستند. یعنی با اراده یکی از طرفین قابل تحقق اند و نیازی به اراده هر دو طرف نیست. د.
طلاق نیاز به تشریفات خاصی دارد، مثل حضور دو شاهد عادل مرد و جاری شدن صیغه طلاق، ولی فسخ چنین نیست. یعنی برای طلاق گرفتن یا طلاق دادن ترتیبات خاصی وجود دارد که باید سپری شود ولی فسخ ترتیبات خاصی ندارد و به صرف اینکه یکی از طرفین عقد را فسخ کند دیگر نکاحی وجود نخواهد داشت.
طلاق رجعی امکان رجوع از سوی زوج وجود دارد، ولی در فسخ امکان رجوع به هیچ عنوان وجود ندارد.
وقوع چندین طلاق بین زن و مرد می تواند آ‌ن‌ها را بر یکدیگر حرام کند ولی فسخ به هر تعداد که باشد چنین اثری ندارد.
طلاق از سوی زوج اصولا نیاز به شرط خاصی نداشته و زوج هر موقع که بخواهد می تواند همسر خود را طلاق دهد. درصورتی که زوجه برای اینکه بتواند از شوهر خود طلاق بگیرد نیاز به حصول شرایطی دارد تا این حق برای او ثابت شود. برای مثال در طلاق از جانب زوجه، زن باید اثبات کند که شوهر او نفقه نمی پردازد و یا معتاد است. ولی در فسخ نکاح وضعیت به گونه ایست که هم برای فسخ از جانب مرد و هم برای فسخ از جانب زن شرایط خاصی باید وجود داشته باشد. یعنی مرد برخلاف طلاق نمی‌تواند بدون دلیل (شرایط مذکور) عقد نکاح را فسخ کند.
شرایطی که وجود آنها باعث ایجاد حق فسخ می شود عبارتند از جنون، بیماری‌های زن و بیماری های مرد
ی اگر زوج مجنون شود زوجه حق فسخ دارد و اگر زوجه مجنون شود زوج حق فسخ دارد.
جنون تعریف خاصی در قانون نداشته ،اختلالات روانی ای که عقل و قوه درک و اختیار را مختل می کند.
اگر قبل از ازدواج یکی از طرفین مجنون باشد و طرف دیگر آگاهی نداشته باشد می تواند بعد از عقد بطور یکجانبه نکاح را فسخ کند.
برای حمایت بیشتر از بانوان جنون مرد بعد از عقد را هم از موارد فسخ نکاح از سوی زن دانسته است. اگر بعد از ازدواج، مرد به هردلیلی مجنون شود زن حق خواهد داشت نکاح را فسخ کند ولی اگر زن بعد از نکاح مجنون شود مرد چنین حقی نخواهد داشت.جنون باید استقرار داشته باشد، یعنی در برهه ای از زمان بتوان شخص را مجنون نامید و مستمر یا دوره ای بودن آن ملاک نیست.
۱- قرن و افضاء:قرن یک نوع بیماری در اندام جنسی زن است که ناشی از غضروفی یا استخوانی بودن اندام جنسی است که مانع رابطه زناشویی بین زن و مرد می شود. بنابراین اگر زن قرن داشته باشد مرد می تواند نکاح را فسخ کند. افضاء حالتی است که حایل میان اندام تناسلی زن، وجود نداشته یا به طریقی از بین رفته باشد (منظور باکره نبودن زن نیست).
۲- جذام و برص:این دو از بیماریهای پوستی هستند. جذام یکی بیماری عفونی پوستی است که باعث افتادگی و چروک خوردن و زخم برداشتن پوست می شود و بر زیبایی افراد تاثیر گذار است. برص یا همان پیسی باعث می شود رنگ پوست در قسمت هایی از آن تغییر کند و حالت تیره و روشن به خود بگیرد
۳- زمین گیری:اگر زن به دلیل هر بیماری ای زمین گیر و افتاده شود یعنی قدرت و توانایی نقل مکان خود بدون کمک دیگران را نداشته باشد زمین گیر بوده و این شرایط به شوهر او حق فسخ می دهد.
۴-نابینایی از هر دو چشم:نابینایی نیز از موارد فسخ نکاح هست و اگرچه قانونگذار نابینایی هر دو چشم را مدنظر داشته ولی نابینا بودن یک چشم نیز طبق قواعد عمومی قرارداد ها اگر عیب محسوب شود و قبل از عقد وجود داشته باشد باعث حق فسخ خواهد بود.
همانطور که وجود برخی بیماری‌ها در زن برای مرد حق فسخ نکاح را ایجاد می‌کند، قانون ایران به زن نیز اجازه می دهد تا در صورتیکه همسر او دارای بیماری‌های خاصی بود، حق فسخ نکاح را داشته باشد.
۱- خصاء:نوعی ناتوانی جنسی یا به معنای دیگر اخته بودن است. یعنی مرد توانایی تولید مثل ندارد. اخته بودن میتواند دلایل زیادی داشته باشد و دلیل مذکور مهم نیست و صرف اخته بودن مدنظر است.
۲- عنن:عنن نیز نوعی ناتوانی از برقراری رابطه جنسی است، یعنی آلت تناسلی مرد نعوظ پیدا نمی کند و به همین دلیل نمی تواند با همسر خود رابطه جنسی داشته باشد. توجه داشته باشید حتی اگر یک بار زن و مرد رابطه ی جنسی برقرار کرده باشند استناد به این بیماری برای فسخ از سوی زن مورد قبول واقع نمی شود. مهمتر اینکه عنن نسبی است یعنی ممکن است مرد با زنی توانایی ارتباط جنسی داشته باشد و با دیگری نتواند رابطه ی جنسی برقرار کند. قانونگذار برای حمایت از زن بیان کرده اگر عنن بعد از عقد نکاح نیز حادث شود باعث ایجاد حق فسخ برای زن خواهد بود. تنها در جنون و عنن این امکان برای حمایت از زن وجود دارد که حادث شدن بیماری بعد از عقد نیز ایجاد حق فسخ برای زن می کند.
۳- مقطوع بودن آلت تناسلی به اندازه ای که قادر به عمل زناشویی نباشد:اگر آلت تناسلی مردی به حدی باشد که امکان رابطه زناشویی را از او سلب کند، زن حق فسخ ازدواج را خواهد داشت.
موفق و پایدار باشید