در مورد سفته میتونه اقدامی کند؟

پرسیده شده
۲۵ پاسخ ۳۲۲ #76745295

آیا کارفرما با داشتن سفته اون هم بدون قرارداد کاری وصرفا با یک فرم استخدام کاری کنه؟؟

مشاوره حقوقی سفته
۲۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در صورت اثبات تخلف کارگر می تواند وجه سفته را مطالبه کند.

سلام باید دید بابت چه بوده و در مان آن چه نوشته شده است

سلام
رویه‌ی دادگاهها در خصوص سفته‌هایی که کارگران و کارمندان به کارفرما می‌دهند ولو اینکه در آن «بابت حسن انجام کار» درج نشده باشد، به نفع کارمندان و کارگران و منوط به اثبات ورود ضرر است

در صورتیکه سفته مقید نباشد می توانند مطالبه نمایند

درود
در صورت اثبات عدم حسن انجام کار بله

با سلام
اولا اخذ سفته از کارمند یا کارگر توسط کارفرما زمانی که در حال استخدام یا شروع به کار در آن واحد صنفی ، شرکت یا کارگاه است معمولا جهت حسن انجام کار و حسن رفتار و رعایت امانت از سوی کارگر یا کارمندی که میخواهد استخدام شود است .
این مسئله ربطی به وجود قرارداد کار ندارد
دوم اینکه ، در واقع فارغ از رابطه کارگری و کارفرمایی و اینکه بین کارگر و کارفرما بابت اشتغال به کار چه توافقاتی صورت گرفته ، اخذ سفته برای تامین و تضمین این است که اگر کارگر یا کلا مستخدم نسبت به اموال و وسایلی که جهت انجام کار در آن کارگاه در اختیار وی قرار گرفته خیانت در امانت کند یا بر خلاف مقرارت و تعهداتش در آن محل اقدام کند ، کارفرما نیز میتواند برای مطالبه خساراتش نسبت به سفته اقدام کند
لزا اخذ یا عدم اخذ سفته یا چک در قانون کار جایگاهی ندارد و به اصل رابطه کارگری و کارفرما یی مربوط نمیشود .
و اگر طرفین نسبت به سفته ادعایی داشته باشند میتوانند از طریق مراجع عمومی از جمله دادگاه یا شورای حل اختلاف اقدام کنند .

با سلام
اگر قراردادی وجود نداشته باشد که نشان بدهد سفته ها برای حسن انجام کار بوده، می‌تواند بابت سفته ها اقدام کند.