اگر حقوق من پرداخت نشود چه باید بکنم؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۸۷ #76658577

با سلام
من در شرکتی مشغول به کار شده ام و حقوق ۳۵۰۰ را توافق کردیم اما چون بیمه را ۲ تومن رد میکنن قرارداد ۲ تومنی نوشته و قرارداد دیگری با مبلغ ۱۵۰۰ نیز نوشتند و نسخ قرارداد نیز به من داده نشده اما بیمه هر ماه واریز میگردد
آیا اگر حقوق من پرداخت نشود من راهی برای ادعای حقوم بدون قرارداد ها و اینکه ممکن است آنها یکی از نسخه ها را فرضا پس از شکایت به دادگاه ارائه دهند دارم؟

مشاوره حقوقی اداره کار
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام با توجه به اینکه در دو نسخه قرارداد شما تنظیم شده است احتمال اینکه بعدا در صورت شکایت شما ادعا شود قرارداد دیگری وجود نداشته است بالای ۹۹ درصد میباشد که متاسفانه برخی از شرکت ها این دور های قانونی را میزنند لیکن قافل از این موضوع هستند که در صورت شکایت در مراجع وزارت کار این ادعی کارگر به دقت بررسی میشود و در صورتی که اسناد واریز به حساب کارگر وجود داشته باشد (مثلا ماهیانه ۳۵۰۰ طی دو فقره واریز ۲+۱.۵ انجام میشود) طبق ماده ۳۶ قانون کار و به تشخیص هیات رسیدگی میتواند به عنوان مزد پایه قلمداد شود و کارفرما مکلف به پرداخت مابه تفاوت ان شود.در تامین اجتماعی هم این تفاوت مزد واریزی بر مبنای دو میلیون نیز بعد از رای اداره کار قابل پیگیری و مستند به ماده ۳۹ قانون تامین اجتماعی در صورت اثبات از جانب کارگر با جریمه از کارفرما اخذ میگردد.