عقد صلح رو چطور بر هم بزنیم؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۳۸ #76610234

ما دو خواهر و یه برادریم تصمیم گرفتیم به دفترخانه بریم و صلح کنیم تا مادر زنده است خونه رو نفروشیم حالا بعد هفده سال مادر هم خواهان فروشه ولی برادرم مخالفه بهانش وجود صلح سابق

مشاوره حقوقی صلح
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

"با سلام"
اگر در صلح شرطی وارد باشد بلی در غیر اینصورت خیر

سلام
همه مکلف اند طبق شرایط صلح نامه ای که در دفترخانه اسناد رسمی نوشته شده است اقدام کنند و کسی حق سرپیچی از آن را ندارد مگر اینکه برای مادرتان حق فسخ در صلح نامه نوشته شده باشد که در این صورت می توانند صلح نامه را فسخ نموده و محل به مالکیت مجدد ایشان بر می گردد و می توانند به هر نحو خواستند اقدام کنند

طبق ماده ۷۶۰ قانون مدنی: «عقد صلح همیشه لازم است؛ اگرچه در مقام عقد جایز واقع شده باشد و بر هم نمی‌خورد مگر در موارد فسخ به خیار یا اقاله.» لذا بعد از معامله طرفین می‌توانند به تراضی آن را اقاله و تفاسخ کنند.و همچنین در صلح مانند عقود لازم دیگر ممکن است هر یک از خیارات مختص به بیع جاری شود.

با سلام
سوال شما کمی مبهم طرح شده ولی در کل به استحضار جنابعالی میرساند که عقد صلح یکی از عقودی است که مانند بیع به محض انعقاد مالکیت را از مصالح به متصالح منتقل مینماید و در صورت پشیمانی دو طرف عقد تنها قابل انفساخ بوده و یا موکول به شرط فسخی است که در همان صلحنامه نگاشته شده است.

اگر شرط کنین برای فسخ بله میتونه و گرنه نمیتونه چون طبق قانون مدنی > فصل هفدهم: در صلح (مواد ۷۵۲ تا ۷۷۰)
ماده ۷۶۰ - صلح، عقد لازم است اگرچه در مقام عقود جائزه واقع شده باشد و بر هم نمی خورد مگر در موارد فسخ به خیار یا اقاله.