آیا دریافت همزمان مهریه هم از اجرای اسناد و دادگاه امکان پذیر است؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۵۱۵ #76577526

باسلام و احترام
من (زوج) در حال جدایی از همسرم می باشم و مهریه همسرم ۱۱۴ سکه می باشد.
بنده کارمند هستم و فقط حقوق ماهیانه دارم و هیچگونه دارایی دیگری ندارم.

آیا همسرم می تواند برای گرفتن مهریه خود، یک چهارم حقوق بنده را از طریق اجرای اسناد دریافت کند و همزمان از طریق دادگاه برای گرفتن سکه به صورت تقسیط اقدام نماید؟؟
یعنی می تواند مهریه خود را همزمان از ۲ مرجع (هم با کسر یک چهارم حقوق از طریق اجرای اسناد و هم دریافت سکه اقساطی از دادگاه) اقدام نماید؟
اگر اینجور باشد کسانی که حقوق ماهیانه دارند مثل کارمندان در بدترین شرایط قرار خواهند گرفت.

متشکرم از لطف شما.

مشاوره حقوقی مهریه
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با توجه به میزان مهریه که زیاد نیست و وضعیت اقتصادی شما ، زوجه با توقیف یک چهارم حقوق شما در واقع در حال دریافت مهریه به صورت اقساطی است و نمی تواند از مرجعی دیگر اقدام به دریافت مهریه کند

با سلام
مطالبه همزمان مهریه در دادگاه خانواده و اجرای ثبت ممکن نیست؛ تا جایی که طبق نظر مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه، در فرض اقدام قبلی در اجرای ثبت، دادگاه می باید قرار عدم استماع دعوی صادر نماید.
به عنوان نکته تکمیلی شایان ذکر است که زوج می تواند مستند به مواد ۱۱۳ به بعد قانون برنامه ۶ توسعه، نسبت به اجراییه اصداری از اجرای ثبت، در دادگاه صالح دعوی اعسار و تقسیط اقامه نماید.

فقط میتواند از یک منبع مبلغ مهریه را دریافت نماید.

بله از دو مرجع امکانپذیر است لاکن اقساط صرفا از یک طریق امکانپذیر خواهد بود

سلام
بله میتواند از هردومرجع پیگیری کند و دادگاه فقط از یک طریق اقساط مهریه را تعیین میکند.

بله قانونا امکان تقاضای مهریه از دو منبع را دارد اما نحوه پرداخت مهریه از جانب شما بستگی ب نظر دادگاه و مرجع صالح دارد

بله میتواند از هردومرجع پیگیری کند.اقساط فقط از یک طریق برداشت خواهد شد