پدر حق دختراشو روی مهریه زنش داده، آیا میتونن پس بگیرن حقشون رو؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۲۶ #76541956

با سلام‌ و‌ خسته نباشید
ببخشید پدرم منزلی بنامش بوده که بنام همسر اولش میکنه. بعد از فوت همسر اولش که خونه بنامش بوده ( بچهای همسر اولش که دو‌ پسر و دو دختر هستند ) پسرها گفته‌ بودند که حقشون رو‌ میخوان و‌ پدرم دادخواستی مینویسه و از دادگاه میخواد که حق هر کدوم رو‌ مشخص کنن که در گواهی انحصار‌ وراثت قید شده که ۱/۴ به همسر متوفی میرسه و باقی بین فرزندانش که پسر دو برابر دختر سهم میبره میرسه.. ولی دیگ دنبال تقسیم نرفتن و‌ پدرم حق پسراشون به طور مساوی داده و پسرا براشون خونه ساختند و جدا دیوار کشی کردند و دخترا حقشون رو به پدرشون تو محضر رسمی در سند وکالت فروش اموال غیر منقول داده بودند اما هیچ‌ پولی رد و‌ بدل نشده.. و پدرم حق خودشو و حقی که دختراش بهش داده بودند رو در قولنامه خانگی که تنظیم کرده بود به همسر دومش روی مهریه اش میده و انگشت و مهر پدرم پای برگه و امضای ۶ تا از شهود هست.. و لذا قبل از اینکه دخترا بخوان حقشون رو به پدر بدن پدرم وصیت نامه ای تنظیم میکنه و در وصیت نامه نوشته ( پسرا حقشون رو گرفتن و‌ منزل ساختن و دخترا به من بخشیدن ) و امضا کل ورثه ای که ارث بردن پای برگه وصیت نامه هست. و در ادامه متن وصیت نامه نوشته که من سهم‌خودم و دخترامو میبخشم به همسر دومم و‌ هیچ‌کس از بچهام حق هیچ‌ دخالتی رو‌ ندارند.. ولی بعد چند سال که در بالا ذکر شد قولنامه خانگی تنظیم‌ میکنه و به همسرش روی مهریش میده‌.. و‌ کل اصل مدارک ( وصیت نامه، قولنامه خانگی، سند فروش‌ اموال غیر منقول دستمونه ) و پدرمم الان دو‌ ساله که فوت کرده، میخواستم‌ بدونم الان وراثی که حقو‌ به پدرشون دادن، و‌ پدر شونم هم حق خودشو هم‌ حق دختراشو روی مهریه زنش داده، آیا میتونن پس بگیرن حقشون رو. یا اینکه چون خونه تقسیم نشده مشکل ساز نمیشه که بگن چون تقسیم‌ نشده نمیتونستن که حقشون رو‌ بدن و قولنامه و‌ یا وصیت نامه هم باطل میشه چون حقشون از طریق دادگاه هنوز مشخص نشده ..ممنون‌ میشم که اگه جواب کامل بهم بدین چون واقعا خیلی کارمون گیره..

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود بر شما
اگه دخترها در دفتر اسناد رسمی به موجب سند رسمی سهمشونو به پدرشون بخشیدن نمیتونن پس بگیرن.

در این حالت چون هبه(بخشش)صورت گرفته و متعاقب ان در قالب سند عادی عنوان شده که به همسر دوم سهم منتقل شده قابل اثبات و پیگیری نمی باشد

نظر به اینکه طی چند سند عادی اقدام به بخشش یا هبه سهم الارث خود نموده اید و از آنجا که مال بخشیده شده به موجب مبایعه نامه به فرد دیگری منتقل گردیده ، نمیتوانید نسبت به آن ادعایی داشته باشید و هرگونه ادعا و طرح دعوایی در این خصوص محکوم به رد خواهد بود .