آیا معامله با محجور باطل است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۶۲ #76151546

سلام مدتی پیش با فردی معامله کردم و پس از دو سه روز خواهرش با من تماس گرفت که این فرد محجور است و معامله با آو از نظر قانونی باطل است. اگر این مطلب صحت دارد چکار باید بکنم... چون من مقداری پول و چک به او داده ام ....

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
حجر انواع مختلف داردومحجورین به دلیل ضعف درتصمیم گیری مورد حمایت قانون هستند برای اینکه بدانید معامله با شخص محجورچه وضعیتی دارد باید ابتدا نوع محجوریت شخص رابدانید

سلام
جنون دارای درجات متفاوت است‌، اعمال حقوقی دیوانه در هر درجه‌ای از جنون که باشد‌، باطل است. ماده ۱۲۱۱ قانون مدنی مقرر می‌دارد که جنون به هر درجه که باشد، موجب حجر است‌، مجنون نمی‌تواند عمل حقوقی را برای دیگری انشاء کند. به حکم ماده ۱۲۱۳ قانون مدنی، مجنون «دائمی» مطلقا نمی‌تواند هیچ تصرفی در اموال و حقوق مالی خود بنماید
چکار باید بکنم.///// اشخاصی که حمایت از محجوران را بر عهده دارند، باید بر اعمال آنها نظارت کنند به عنوان مثال معاملات سفیه غیر نافذ است، یعنی قیم او باید اجازه بدهد که این معامله انجام شود. اگر او اجازه ندهد ، معامله به وقوع نمی پیوندد.
چون من مقداری پول و چک به او داده ام ..///ماده ۱۲۳۵ قانون مدنی مقرر می‌کند: «مواظبت شخص مولی‌علیه و نمایندگی قانونی او در همه امور مربوطه به اموال و حقوق مالی او با قیم است».