تغییر نام خانوادگی چطور تقاضا شود؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۵۶ #75923599

با سلام
اینجانب _________ هستم از_____
بنده به دلایل زیر خواهان تغییر نام خانوادگی خود هستم:
۱.برادر و عموزاده هام اقدام به تغییر نام خانوادگی خود کرده اند به هاشمی زاده
و سر فامیل هم عموزاده ام هست که اجازه نامه محضری داده
تغییر نام خانوادگی بدلیل وحدت با برادر و عمو
۲.ما از خانواده سادات هستیم که نام خانوادگی کنونی من در شان سادات نیست از محل زندگی جد پدری مان گرفته شده روستای فریدون
۳.طبق مدارک بایگانی موجود در اداره ثبت احوال سیرجان نام خانوادگی پدربزرگم حسینی پورفریدونی بوده که در زمان تعویض شناسنامه به جمهوری اسلامی به پورفریدونی تغییر یافته و پدرم در زمان حیات اقدامی برای تغییر نام خانوادگی خود نکرد. اما من جهت وحدت در نام خانوادگی با برادر و عموزاده هام هاشمی زاده را انتخاب کردم
۴. برادر بزرگم دارای چندین فقره پرونده در دادگاه و سابقه کیفری و زندان هست.
۵. نام خانوادگی کنونی من مورد تمسخر اطرافیان قرار گرفته؟

با توجه به موارد فوق و چندین مرحله درخواست تغییر نام خانوادگی و عدم موافقت سازمان ثبت احوال کرمان با آن، خواستم بدانم آیا از طریق شکایت و دادگاه میشود کاری کرد؟

مشاوره حقوقی تغییر نام و نام خانوادگی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلاک از طریق ثبت احوال اقدام بفرمایید

شما یک دادخواست تغیر نام خانوادگی به دادگاه بدهید و دلایل و منضمات را پیوست دادخواست کنید و دادگاه با بررسی شرایط اگر مشکلی وجود نداشت دستور نسبت به تغییر آن می دهد و اداره ثبت بقیه امور را پیگیری می کند

شما باید به دفاتر پیشخوان جهت تغییر نام خانوادگی مراجعه کنید. ثبت احوال شهرتان پرونده را بررسی و درخواست شما در صورت عدم وجود منع قانونی انجام خواهد پذیرفت/.

با سلام
در این موارد شخص می‌ تواند نام خانوادگی‌ خود را تغییر دهد:

وقتی نام خانوادگی شما بیشتر از یک کلمه یا پسوند، حرف، عدد و با به صورت مطلق مضاف نام محل باشد. به عنوان مثال: دو اصل تهرانی، آحسینی پور، طباطبائی ط و عدنان تکان تپه تهرانی.
نام خانوادگی از کلمات مستهجن و ناپسند تشکیل شده باشد. مثل: لش، گدا پور یا پدر سوخته.
نام خانوادگی از کلمات خارجی تشکیل شده باشد. مواردی مثل علی اف برای ایرانیانی که مهاجر نیستند یا آراکلیان برای یک شخص مسلمان.
نام خانوادگی زشت و مذموم که با ارزش‌ های اسلامی مغایرت داشته باشد.
در صورتی که نام خانوادگی شما به شکل مطلق یا مضاف اسامی محل باشد. به عنوان مثال: اردبیلی یا افخمی همدانی. در این موارد حذف نام محل بدون رعایت کردن مقررات مربوط به دارنده نام خانوادگی انجام می‌شود.
در صورتی که نام خانوادگی از عنوان‌ های علمی یا درجات استفاده شده باشد. دکتر، سرهنگ، شهردار یا فرماندار از این نوع است.
استفاده از نام خانوادگی همسر برای زوجه تا وقتی که همسر وی باشد، با ارائه اجازه نامه از شوهر بدون رعایت حق تقدم بلامانع و بدون اشکال است.
پس از فوت همسر تا زمانی که زن ازدواج مجدد نکرده باشد می‌ تواند از نام خانوادگی همسر مرحومش استفاده کند یا به نام خانوادگی قبلی‌ اش برگردد.
در صورتی که پدری نام فامیلی خود را تغییر دهد، تغییر نام خانوادگی فرزندان کمتر از ۱۸ سال وی با درخواست کتبی پدر انجام می‌ شود. تغییر نام خانوادگی فرزندان بزرگ‌ تر نیز بدون رعایت حق تقدم و با ارائه اجازه نامه از پدر انجام خواهد شد.
اگر پدری پس از تغییر نام خانوادگی خود فوت کرد، فرزندان او می‌ توانند برابر تبصره ماده ۴۱ قانون ثبت احوال نام خانوادگی‌ شان را به نام خانوادگی پدر تغییر دهند.