مهرالمثل چه می باشد؟

پرسیده شده
۲۸ پاسخ ۳۸۰ #75767150

سلام و درود
همسر حکم محجوریت گرفته ادواری میخواد مهریه اشو بگیره گفتن مهرالمثل دادخواست بدهید

مشاوره حقوقی مهریه
۲۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام باتوجه به وضعیت اجتماعی زن مشخص میشود مثل تحصیلات مدرک تحصیلی وضعیت خانوادگی و شاغل بودن و ...

سلام . مهریه تعیین نشده و بعد از نزدیکی با توجه به شرایط زندگی طبقه ی اجتماعی زن عرف تعیین میشه که به این نوع مهریه مهر المثل می گویند

در فرض سوالی که فرمودین به نظر می رسد نیازی به مطالبه مهرالمثل نیست و همسرتان می تواند نسبت به مطالبه مهریه مندرج در قباله اش اقدام نماید. بر فرض محجوریت زوج در زمان انعقاد عقد نکاح دلیلی بر مطالبه مهر المثل نبوده و به نظر می رسد چنین موضوعی در فرض سوال فاقد جایگاه باشد

اگردرسند نکاحیه مهر برای زن ذکرنگردد باتوجه به اوضاع واحوال زن وخانواده او مبلغی تعیین می گردد

اگر مهریه تعیینی در عقد نداشته باشد مهرالمثل برای وی تعیین می شود و ارتباطی به جنون ندارد

با سلام طبق قانون جنون از عیوب زن و مرد و موجب فسخ نکاح است چه جنون دایم باشد چه ادواری موجب فسخ نکاح است اگر نکاح فسخ شود زوجه حق مهریه ندارد مگر علت فسخ عنن باشد که مهریه به زوجه تعلق بگیرد
اگر پس از ازدواج مرد دچار جنون شود زن حق فسخ پیدا می کند لیکن اگر زن پس از ازدواج دچار جنون شود مرد نمی‌تواند نکاح را فسخ کند
مهریه در فسخ نکاح وابسته به نزدیکی زوجین است
اگر حکم فسخ نکاح از سوی دادگاه صادر و قطعی شود و بین زوجین نزدیکی واقع نشده باشد زن مستحق مهریه نخواهد بود مگر اینکه فسخ نکاح به دلیل ناتوانی جنسی مرد (عنن) باشد و اگر بین زوجین نزدیکی واقع شده باشد و نکاح فسخ شده زن مستحق مهرالمثل است نه مهریه ای که در عقدنامه توافق شده و به تعبیر حقوقی مهرالمسمی است مهر المثل مهریه است که باتوجه به شان زوجه توسط دادگاه تعیین می شود و در عقد مشخص نشده و توافق نشده است

باسلام:درمواردی که درعقد داعم بین زوج و زوجه مهریه ای در نظر گرفته نشده باشد،مهرالمثل را دادگاه بنا به نظریه کارشناسی مشخص میکند ،جایگاه زوجه وهمچنین توان مالی زوج مد نظر قرار می گیرد.