چکار کنم کارشناس نفقه را مشخص کند؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۱۴۷ #75402247

باسلام
میخواهیم بصورت توافقی جدا شیم خانم کل مالی و مهریه را بخشید ولی میگه نفقه بچه را باید و بدی و نمیزاره بچه زا ببینم پسره ۵ ساله چکار کنم ایا میتوان قانونی در متن بنویسم قانون مشخص کنه با وجود که خودش هم با اون لباس و اریش که در فروشگه کار مبکنه فقط شبا میره میبنه میتولن خودم نگه دارم یعنی مادرم همچنین و بدهگار مالی دارم چکار کنم کارشناس نفقه را مشخص کنه و اگه بعد ۷ یالگی خودم میتونم ازش بگیرم وقت ملاقت چند روزه و کجا میشه و میخولم هر دو هفته باشه امکانش هست الان شناسنامه دست اون هست میتونم پس بگیرم یا میتونه حساب فرزندم زا کنترل کنه یا کاری دیکه کنه با تشک

مشاوره حقوقی نفقه
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
حضانت تا اتمام ۷ سالگی بر عهده مادر و بعد ان با پدر خواهد بود مگر اینکه عدم صلاحیت طرفین برای دادگاه اثبات گردد
زوج یا زوجه حق ممانعت دیگری را از ملاقات با طفل مشترک را ندارند
برای تعیین نفقه نیز بایستی از طریق دادگاه و ارجاع امر به کارشناسی اقدام گردد

دادخواست مطالبه نفقه بدهید ضمناحضانت فرزند پسر تا ۲ سالگی و حضانت دختر تا ۷ سالگی به مادر سپرده شده و پس از انقضای این مدت حضانت با پدر است؛ اما با اصلاحیه مصوب سال ۸۲ که به تصویب مجمع تشخیص مصلحت رسید، برای حضانت و نگهداری طفل که پدر و مادر او از یکدیگر جدا شده‌اند، مادر تا ۷ سالگی (پسر یا دختر ) اولویت دارد و پس از آن با پدر است البته این تبصره هم به اصلاحیه افزوده شده است که پس از ۷ سالگی هم در صورتی که میان پدر و مادر درباره حضانت اختلاف باشد، حضانت طفل با رعایت مصلحت کودک و به تشخیص دادگاه است.

طبق ماده ۱۱۶۹ حضانت فرزند پسر تا ۲ سالگی و حضانت دختر تا ۷ سالگی به مادر سپرده شده و پس از انقضای این مدت حضانت با پدر است؛ اما با اصلاحیه مصوب سال ۸۲ که به تصویب مجمع تشخیص مصلحت رسید، برای حضانت و نگهداری طفل که پدر و مادر او از یکدیگر جدا شده‌اند، مادر تا ۷ سالگی (پسر یا دختر فرقی ندارد ) اولویت دارد و پس از آن با پدر است البته این تبصره هم به اصلاحیه افزوده شده است که پس از ۷ سالگی هم در صورتی که میان پدر و مادر درباره حضانت اختلاف باشد، حضانت طفل با رعایت مصلحت کودک و به تشخیص دادگاه است.
با توجه به این قانون چه توافق میکردید و چه نمیکردید قانون حضانت فرزند را به مادر میداد
و اما در ارتباط با درخواست نفقه که طبق ماده ۱۱۹۰ قانون مدنی، نفقه اولاد به عهده پدر است و چه این پدر حضانت را به عهده داشته باشد یا این که حضانت بر عهده مادر یا شخص دیگری باشد، پرداخت نفقه فرزند که به طور عمده شامل مسکن، لباس، خوراک و نیازهای درمانی است به عهده پدر است که در صورت خودداری از پرداخت (با وجود داشتن استطاعت مالی) طبق ماده ۶۴۲ قانون مجازات اسلامی جرم بوده و در صورت شکایت ذی نفع دادگاه او را به حبس از ۳ ماه و یک روز تا ۵ ماه محکوم می‌کند. بنابراین در صورت عدم پرداخت نفقه توسط پدر مادر حق دارد دادخواست طلب نفقه را داشته باشد.
و در ارتباط با حق ملاقات با فرزند طبق ماده ۱۱۷۴ قانون مدنی، «هر کدام از والدین که طفل تحت حضانت او نیست، حق ملاقات طفل خود را دارد. تعیین زمان و مکان ملاقات و سیر جزئیات مربوط به آن در صورت اختلاف بین والدین با محکمه است».. در اینصورت در صورت اینکه مادر امکان دیدار فرزند را برای پدر فراهم نکند پدر حق دارد دادخواست ملاقات با فرزند را مطرح کند
موفق باشید

سلام دادخواست مطالبه نفقه بدهید

سلام
چنانچه توافق نموده اید میبایست به توافقات عمل نمایید در غیر اینصورت دادخواست مطالبه نفقه فرزند را با جلب نظر کارشناس مطرح نمایید