در قرار داد مضاربه، آیا در فرصت باقیمانده به تجدیدنظر،دادخواست اعسار بدهم؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۳۶۸ #75382290

با سلام
بانکی از یک مضاربه تسهیلات ۶ میلیون تومانی، ۳ ضامن و از هر ضامن مبلغ ۹/۷۰۰/۰۰۰ تومان چک دریافت کرده است، بعلت معوق شدن در سال ۹۲ با برگشت چک یک ضامن ۶/۷۰۰/۰۰۰ تومان برداشت کردند و نسبت به باقیمانده چک اعلامیه عدم موجودی دریافت کردند، در این هنگام بدهکاری من ۳ میلیون تومان بوده که من توان پرداخت و تسویه حساب را نداشتم، اما بنا به تعهد اخلاقی مبلغی را که از چک ضامن برداشتند را به ضامن پرداخت کردم، بانک فوق در سال ۹۴ بدهکاری مرا ۶ میلیون تومان اعلام و برای همین مبلغ، اقامه دعوی در شورای حل اختلاف نموده است و چون باز هم توان پرداخت را نداشتم، لذا به مرحله اجراء رسید اما ادامه ندادند تا اینکه همین ضامن برای اخذ تسهیلات برای خودش در آن بانک افتتاح حساب میکند، سال ۹۷ بدهکاری ام به ۸/۴۰۰/۰۰۰ تومان رسید و ضامن من برای گرفتن تسهیلات مجبورا بدهی مرا پرداخت و پرونده تسویه حساب شد.
حال دو ماهی هست که از من شکایت کرده تا آن مبلغ را بگیرد، شورای حل اختلاف به استناد فیش پرداختی و به استناد رایی که بانک گرفته بود و به مرحله اجرایی هم رسیده بود، بنده را محکوم به پرداخت کرده و ۲۰ روز هم فرصت برای تجدید نظر اعلام کرده است، حالا با توجه به پرداخت و تسویه حساب بحثی ندارم و اخلاقا و تعهدا میبایست بدهکاری ام را به ضامن بدهم.
اما سوالم این هست که چرا سال ۹۲ که ۳ میلیون بدهکار بودم و یا سال ۹۴ که ۶ میلیون بدهکار بودم این تسویه حساب را انجام نداده ضمن اینکه اجرائیه هم صادر شده بود و حالا برای اخذ تسهیلات خود با ۸/۴۰۰/۰۰۰ تومان واریزی تسویه حساب انجام داده است و من که توان پرداخت مراحل ۳ و ۶ میلیونی را به بانک نداشتم حالا چگونه به تعهدم عمل نمایم و ۸/۷۵۰/۰۰۰ تومان با نیم عشر به ضامن بدهم؟
لطفا راهنمایی کنید آیا در فرصت باقیمانده به تجدیدنظر، دادخواست بدهم و یا دادخواست اعسار بدهم؟
دادخواست اعسار را به کدام مقام باید بدهم؟
با تشکر از پاسخی که میفرمایند

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اما سوالم این هست که چرا سال ۹۲ که ۳ میلیون بدهکار بودم و یا سال ۹۴ که ۶ میلیون بدهکار بودم این تسویه حساب را انجام نداده ضمن اینکه اجرائیه هم صادر شده بود و حالا برای اخذ تسهیلات خود با ۸/۴۰۰/۰۰۰ تومان واریزی تسویه حساب انجام داده است و من که توان پرداخت مراحل ۳ و ۶ میلیونی را به بانک نداشتم حالا چگونه به تعهدم عمل نمایم و ۸/۷۵۰/۰۰۰ تومان با نیم عشر به ضامن بدهم؟

شما نمی توانید همچین ایرادی به ضامن خود بگیرید
در هر صورت مسئول پرداخت هستید، اولا ایشان ملزم به پرداخت بدهی شما د ر زمان مشخصی نبوده اند و چون ضمانت با رضایت شما بوده و به بدهی شما خسارت تاخیر تادیه خورده شما مکلف به دادن مبالغ پرداخت شده به ضامن هستید
لطفا راهنمایی کنید آیا در فرصت باقیمانده به تجدیدنظر، دادخواست بدهم و یا دادخواست اعسار بدهم؟
شما تنها دادخواست اعسار می توانید بدهید
دادخواست اعسار را به کدام مقام باید بدهم؟

به همان شعبه رسیدگی کننده پرونده