آیا صاحب چک میتواند به عنوان ایفای ناروا ازم شکایت کنه؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۶۱۲ #75275892

با سلام
داخل یک چک سفید امضاء مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان نوشته م و تاریخ زدم من از صاحب چک طلبکارم، ولی هیچ مدرکی ندارم بابت طلبم صاحب چک هم میدونه من هیچ مدرکی ازش بابت طلبم ندارم، برای همین منو میپیچونه نمیدونه که چک سفید امضاش دست منه میخوام این چک رو بدم یه نفر دیگه برگشت بزنه تنها چیزایی که دارم قرارداد همکاریم هست که توش به چک اشاره نشده

خواهش میکنم راهنماییم کنید که چه کار کنم به حقم برسم.
تشکر میکنم

مشاوره حقوقی چک
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود وجود چک در دست دارنده نشان از بدهی صادر کننده دارد مدعی خلاف آن را اثبات نماید

با سلام
زمان امضاء و صدور چک کارشناسی میگردد و در کارشناسی امکان اثبات وجود خواهد داشت

سلام.اینکه چک را به چه طریقی بدست اورده اید که صاحب حساب خبری ندارد جای سوال است.دوم اگر طلب شما ناشی از قرارداد همکاری است میتوانید بر ان اساس اقدام کنید.سوم.با توجه به اینکه چک را خودتان تکمیل نموده اید و تقدم و تاخر ان به سهولت در کارشناسی مشخص می شود.

سلام‌داشتن چک دال بر طلبکاری است‌و صادرکننده‌مدیون است اما صادرکننده باید قانونا سفید امضا و بدهکار نبودن را اثبات کند

شما می توانید این اقدام را انجام دهید فقط یک موردی که ایشان ادعای سو استفاده از سفید امضا انجام بدهند به کارشناسی ارجاع شده و کارشناسی می شود

سلام وجد چک در ید شما دلالت بر اشتغال ذمه صادرکننده داره شما میتوانید باقید مبلغ و تاریخ سررسید چک را به بانک رارئه داده تا گواهی عدم پرداخت صادر گردد پس از آن از طریق طرح دعوی به نتیجه برسید.

چک دارای وصف تجریدی بوده و صرف صدور و امضاء آن بیانگر دین صادر کننده میباشد . لیکن اگر فاصله میان امضاء با زمان درج مبلغ زیاد باشد به نحوی که از طریق کارشناسی بتوان تقدم امضاء نسبت به متن را اثبات نمود و همچنین نتوان منشاء دین را دقیقا احراز کرد احتمال درخواست ابطال وجود خواهد داشت .