برای تنظیم هبه، باید به دفتر ثبت اسناد مراجعه شود؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳,۸۷۸ #75200365

هبه را در دفتر ثبت اسناد میتوان تنظیم کرد؟
و اینکه بابام به عنوان هبه میتواند ملک شخصی رو که من ساکنم ببخشه به من؟

مشاوره حقوقی قرارداد هبه
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام

بله میتوانند هبه نمایند
احتیاج با حضور در دفترخانه نیست،اما سند رسمی ارزش قانونی بیشتری دارد

سلام
واهب هر مالی را که مالک ان باشد می تواند به دیگری هبه نماید
طبق ماده ۴۷ قانون ثبت هبه باید به موجب سند رسمی باشد لذا باید دفتراسناد رسمی تنظیم شود

میتوانید به دفترخانه یا به صورت عادی نزد یک وکیل دادگستری تنظیم کنید مالک حق ذهمه تصرف در ملکش را دارد

با سلام

۱-پدر شما وفق ماده ۷۹۶ و ۷۹۷ قانون مدنی اگر اهلیت تصرف در مال خود و مالکیت آن را داشته باشد می تواند ملک خود را به شما هبه کند.
۲-طبق ماده۸۰۰ قانون مدنی چون شما ساکن ملک مذکور هستید و در واقع عیت موهوبه (ملک) در ید شما(متهب) است لذا شرط موضوع ماده ۷۹۸ مبنی بر قبول و قبض بر شما مترتب نیست.منظور اینکه هبه زمانی واقع میشود که شما آن را قبول و تصرف کنید که در حالت شم تصرف شده و بالطبع مورد قبول شما نیز می باشد.پس مالک ملکی که شما ساکنید یعنی پدرتان می تواند به شما ملک را هبه کند.
۳-وفق ماده۱۲۸۶ سند بر دو نوع است: عادی و رسمی
شما می توانید با پدر گرامی هبه نامه عادی تنظیم کنید و به امضاء شهود برسانید و یا در دفترخانه اسنادرسمی حاضر شده و سند رسمی در خصوص این هبه تنظیم نمایید. لکن بدیهی اسیت که طبق ماده ۱۲۹۰ اسناد رسمی از اعتبار بیشتری برخورداربوده و در مقابل طرفین و وراث و ...معتبراست.
پیروز باشید.