آیا اکنون بعد از گذشت یک سال از پیامک امکان شکایت قذف وجود دارد؟

پرسیده شده
۲۹ پاسخ ۴۴۳ #75136718

سلام. در تاریخ ۰۷/۱۳۹۹ فردی با ارسال پیامک به بنده فحاشی نموده و بنده شکایت کردم. ایشان به پرداخت وجه نقد در حق دولت محکوم شدند و پرونده در مرحله اجرای احکام است.
الان به دلیل شکایات متعدد ایشان قصد تنظیم شکوائیه قذف (توسط پدر و مادرم) از ایشان را دارم.

مشاوره حقوقی کیفری
۲۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
شامل مرور زمان نمی گردد

وقت بخیر مشمول مرور زمان نمی شود

سلام مشمول مرور زمان نمی شود

باسلام
مشمول مرور زمان نمی شود

سلام
قذف جرمی حدی است و مشمول مرور زمان نمی شود. ماده زیر را بخوانید.
ماده ۱۰۶ قانون مجازات اسلامی
در جرائم تعزیری قابل گذشت هرگاه متضرر از جرم در مدت یک سال از تاریخ اطلاع از وقوع جرم، شکایت نکند، حق شکایت کیفری او ساقط می شود مگر اینکه تحت سلطه متهم بوده یا به دلیلی خارج از اختیار، قادر به شکایت نباشد که در این صورت مهلت مزبور از تاریخ رفع مانع محاسبه می شود. هرگاه متضرر از جرم قبل از انقضای مدت مذکور فوت کند و دلیلی بر صرفنظر وی از طرح شکایت نباشد هر یک از ورثه وی در مهلت شش ماه از تاریخ وفات حق شکایت دارد.
تبصره- غیر از مواردی که شاکی تحت سلطه متهم بوده، درصورتی به شکایت وی یا ورثه او رسیدگی می شود که جرم موضوع شکایت طبق ماده (۱۰۵) این قانون مشمول مرور زمان نشده باشد.

سلام
بله میتوانند.....در این موارد مرور زمان نیست

با سلام،بله امکانپذیر است.