معاوضه قرعه اموال ماترک چگونه است؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۱۰۲ #75078091

موضوع معاوضه اموال ماترک
۱-قطعه زمین قولنامه مورخه ۲۰/۸/۶۶ وقولنامه مورخه ۲۲/۱ /۶۸ که جمع به مسا حت ۵۷۶ مترمربع که هنگام تقسیم اموال ماترک غیر منقول می باشد
هنگام تقسیم در مورخه ۲۵/۷/۶۹ در حضور ریش سفید ان مقرر شده که بالا و پایین مغا زه ها را در این قطعه ذکر شده تامین شود که شد
۲- قر عه اولیه مهدی ( خو انده ) قطعه زمین بایر میربا قر بعلا وه زمین دومن محلی ( مورد متنازع ) بوده و با واسطه کری جند نفر با قرعه محمد معا وضه نموده است و هنکام معاوضه تنظیم کننده از روی فراموشی این قطعه زمین دو من محلی ( مورد متنازع ) که قو لنامه اولیه به نام ایشان که جدا گانه قولنامه مورخه ۲۵/۷/۶۹ به نام او بوده که در هنگام معا وضه به نام او مانده و با آن سوء استفا ده نموده و بعد از معاوضه ۱۸ ماه دیکر به شخص دیگری به فروش رسانده است .
۳-قر عه اولیه محمد مغا زه به مبلغ ۱۵۰۰۰۰ تومان و همرا ه با ما به التفا وت بستا نکار به مبلغ ۵۶۰۰ تو مان با قر عه مهدی معا وضه نموده است.
و قرعه محمد عبارتند از دو قطعه زمین بایر میرباقر به مبلغ ۱۰۰۰۰۰ تومان و قطعه زمین دومن محلی ( مورد متنا زع ) به مبلغ ۴۸۰۰۰ تومان همر اه با ما به التفا وت به مبلغ ۷۶۰۰ تومان بوده است
۴- مهدی بدون اطلا ع محمد زمین مورد نظر را ۱۸ ماه دیگر به شخص دیگری بفروش رسانده است وخودش ادعا می کند که زمین به نام من است و گاهی می گوید این زمین را با مغازه معاوضه نموده ام گاهی می کوید این زمین را از بابت بدهی اموال پدرم به من داده اند و از بابت بدهی اموال در این قولنامه از کلمه بدهی اموال استفاده می کند و هنگام تنظیم قولنامه دو من محلی را تنظیم کننده اشتباهی بد هی اموال نوشته واین کلمه بدهی را به این اوصاف باید می نوشت که از بابت کسری سهم مغازه می باشد تنظیم کنند ه همین مسئله را به اشتباهی بدهی اموال نوشته است.
ودر حالیکه بدهی اموال ما ترک غیر منقول است واز بابت کسری سهم مغازه است و نه اموال بدهی پدر ودر حا لیکه هنکام تقسیم اموال ماترک اصلا بدهی نداشتیم
۵- وخلاصه قاضی هم رای را به نفع ایشان صادر کرده است
قاضی محترم به شهود ان پرونده مذ کور گفتند که شما قسم یاد میکنید که این دو من محلی در حال حا ضر مال محمد است یا مال مهدی است؟
شهودان پرونده اینگونه اظهار نموده اند که این خیلی وقت است آن مو قع که در اموال ماترک غیر منقول ما ترک به عنوان مغازه بین ۵ برادر تقسیم کرده ایم که این دو من محلی و همراه با زمین بایر میرباقر به نام قرعه اولیه مهدی بوده و بعد از معاوضه با قرعه محمد هم مغازه -------------بوده و قرعه ها را با همدیکر معاوضه نموده اند را گواهی می نماییم و بعد ا اظهار نموده اند که ما در حال حاضر بعد از معا وضه نامبردگان به همدیکر یادداشتی یا قولنامه ای بین خودشان رد و بدل نمایند ما از ان خبری نداریم و یا اطلا عی نداریم و قاضی محتر م این مطلب را نوشته که شهودان پرونده اظهار می کنند که ما در این مورد بی اطلاعیم
۶- ویکی از شهودان پرونده که هم خودش تنظیم کننده تقسیم نامه اموال ماترک نامبردگان است وهم تنظیم کننده تقسیم نامه ها و قولنامه ها است بین۵ برادر و ایشان در حضور دادگاه اظهار نموده که تمام اموال ماترک نامبردگان را بنده نوشته ام و باید ۵ برادر تقسیم نامه و مدارکی که درمورد مغازه ها نو شته ام به حضور بیاورند و در حضور دادگاه توضیح دقیقی بدهم و قاضی محترم از خود رای صادر نموده است این دو من محلی به نام مهدی می باشد
۷-و اینکه تمام مدارک اصلی را که در دستم هست با محا سبه قیمت مغازه ها و زمین ها وجمع کل قیمت مغا زه ها را بین ۵ برادر تقسیم نموده اند مشخص می شود که جمع و قیمت هر کدام طبق قولنا مه نو شته شده است
۸-و توضیح دیکر برادر ارشد تمام مطلب نوشته را گواهی نموده است که این دو من محلی بعد از معاوضه به نام محمد می باشد
۹-جمع قیمت مغازه ها به شر ح ذیل می باشد

۱۷۰۰۰۰۰+۱۶۰۰۰۰۰+۱۵۰۰۰۰۰+۱۵۰۰۰۰۰+۱۰۰۰۰۰۰+۴۸۰۰۰۰
۷۷۸۰۰۰ تقسیم بر ۵ برادر
۱۰-سهم هر نفر ۱۵۵۶۰۰ تو مان
دو مورد اشکال داریم
۱-هنگام تنظیم قولنامه زمین دو من محلی به نام مهدی نوشته و تنظیم کنند ه اشتبا هی از بابت بدهی اموال نوشته و در حالیکه از بابت کسری سهم مغازه ها می با شد و نه از بابت بدهی اموال پدر
۲- قولنامه هنگام تنظیم معا وضه هنوز به نام ایشان مانده است و ادعا می کند این زمین مال من است.
در این مورد راه روشی را نشان بدهید
متشکرم

مشاوره حقوقی ملکی
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
میتوانیدازطریق مسالمت آمیزحل نمایید