تعویض کردن بیت کوین در ایران قانونی است؟

پرسیده شده
۱۳ پاسخ ۵۲۶ #74859785

سلام سوالی داشتم.بعضی از سایت های خارجی هستند که در ازای بازدید کننده بودن و عضو بودن در سایت مبلغی بیت کوین رایگان می دهند و پس از رسیدن به مبلغی مشخص می توان آن را وارد کیف پول الکترونیکی خود کرد. بعد باید آن ها را در صرافی چنج کرد. خبری خواندم که گفته بود چنج ارز های دیجیتالی توسط صرافی های ایران غیر قانونی است و مجوز ندارند خواستم در این مورد بپرسم که چنج کردن بیت کوین در ایران قانونی است یا خیر و راهکاری برای چنج کردن قانونی آن وجود دارد؟

مشاوره حقوقی جرایم اینترنتی
۱۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام. نظر به مصوبات اخیر و مخاطراتی که سایت های خارجی دارند، توصیه میشود از معاملات ارزهایی که در خارج از کشور استخراج میشوند خودداری کنید.

با سلام

منع قانونی ندارد.

طبق اطلاعیه ۱۶/۰۱/۱۴۰۰
بانک مرکزی دراخرین اطلاعیه نوشته است: طبق مصوبه هیات دولت تنها رمزارزهای استخراجی در داخل کشور طبق ضوابط می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد و از این رو معامله‌ی دیگر رمزارزها مجاز نیست.

به گزارش ارزدیجیتال و به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، بر این اساس صرافی‌های مجاز و بانک‌ها می‌توانند در چارچوب ضوابط یادشده نسبت به انجام پرداخت‌های ارزی بابت واردات از طریق رمزارزهای استخراج‌شده در داخل کشور اقدام کنند. اما معامله و خرید فروش رمزارزهای دیگر مجاز نیست.

در ادامه این اطلاعیه آمده است:

لذا، به هم‌میهنان عزیز اکیدا توصیه می‌شود از خرید و فروش رمزارزها خودداری کنند.

این اطلاعیه همچنین می‌نویسد:

در پایان لازم به ذکر است بر اساس مصوبه دولت، تمام مخاطرات و ریسک‌های انجام تبادل هر نوع رمزارز صرفا برعهده متعاملین است
به شخصه پرونده های بسیاری دراینخصوص رادر حال بررسی ومشاوره دارم، که یا افراد مبالغ بسیاری از کف داده اند و یا درگیرموارد قانونی شده اند.
طبق گفته کاربرگرامی، نوع بیت کوین دریافتی ایشان از سایت های خارج از ایران میباشد وشامل این منع خواهدبود.

حمایت قانونی خاصی از شما نمی شود.

سلام،هنوز قانون خاصی در این مورد نیست

با سلام
طبق شواهد موجود تا کنون بخش نامه ای در خصوص منع نگهداری و مبادله رمز ارزها تدوین نگردیده است لیکن عنایت داشته باشد اخیرا مجلس در این موضوع ورود نموده است و قصد جرم انگاری برخی فعالیت های مرتبط توسط صرافی ها را دارد.
موفق باشید

بااحترام
از صرافی های مجاز که مجوز از صنعت و تجارت دارند میشود