آیا هزینه دادرسی و خسارت تاخیر تادیه صادر شده در دادگاه بدوی مجددا به بنده تعلق میگیرد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۹۷۰ #74720164

اگه بهر دلیل از مطالبات حقوقی در دادگاه تجدید نظر از مطالبات پرونده بنا به فرض در صورت پذیرش کم شود، آیا هزینه دادرسی و خسارت تاخیر تادیه صادر شده در دادگاه بدوی مجددا به بنده تعلق میگیره یا به نفع تجدید نظر خواه در محاسبات رای قطعی محاسبه نمی شود؟
باسپاس

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

دریافت کلیه مطالبات و هزینه دادرسی رای قطعی دادگاه تجدید نظر می باشد.

با سلام
مخاطب گرامی؛ بر طبق قانون خواهان حق دارد جبران خسارت ناشی از دادرسی را که به علت تقصیر خوانده نسبت به ادای حق یا امتناع از آن به وی وارد شده یا خواهد شد، از باب اتلاف و تسبیب از خوانده مطالبه نماید. خوانده نیز می تواند خساراتی را که عمدا از طرف خواهان با علم به غیر محق بودن در دادرسی به او وارد شده از خواهان مطالبه نماید. دادگاه در موارد یاد شده، خسارت را پس از رسیدگی معین کرده و محکوم علیه را به تادیه خسارت ملزم خواهد نمود. بنابراین در فرض سوال چنانچه در دادگاه تجدیدنظر حکم بدوی تایید گردید بعنوان محکوم له محق دریافت هزینه های دادرسی و خسارات قانونی خواهید بود.

سلام
شما به میزانی که حکم بنفع تان صادر شده است استحقاق برای هزینه دادرسی و خسارت تاخیر تادیه دارید مگر اینکه بخشی از مطالبات شما بعد از اقامه دعوا و در جریان آن توسط خوانده پرداخت شده باشد که شما بر خسارت این بخش نیز استحقاق دارید.

اصولا فروعات و تبعات دعاوی از جمله هزینه دادرسی بر اساس میزان محقق بودن شما پرداخت می گردد و لذا ملاک عمل رای دادگاه تجدید نظر میباشد

با سلام
هزینه دادرسی تجدید نظر بر عهده تجدید نظر دهنده میباشد