امکان عزلش توسط موکل ممکن هست؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۲۵۷ #74582617

سلام وقتتون بخیر یک نفر به من یک وکالت بلاعزل داده که یکسری کارهایی رو در مورد خروجش از شرکت انجام بدم داخل وکالت نامه نوشته ضمن عقد خارج لازم حق عزل وکیل رو از خود سلب و ساقط میکنه و در واقع بلاعزل هست ولی ما هیچ عقد خارجی غیر این نداریم خواستم ببینم این باز بلاعزل هست
خیلی ممنون

مشاوره حقوقی اسناد وکالت
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام قابل عزل نمی باشد ...

خیر قابل عزل نخواهد بود.

با سلام
وکالت بلاعزل در دو صورت باطل می‌شود :
۱- استعفای وکیل از وکالت
۲- ابطال وکالت بلاعزل در دادگاه
گاهی شخصی که وکالت بلاعزل داده، مدعی می‌شود که اصلا عقد لازمی بین دو طرف منعقد نشده است که وی بخواهد شرط ضمن عقد، عزل وکیل را بپذیرد یا نپذیرد. در چنین مواردی این ادعا با بررسی مدارک و مستندات، شهادت شهود و یا اقرار خوانده (وکیل) قابل اثبات است. در این گونه موارد لازم است تا فرد به دادگاه حقوقی مراجعه و دادخواست ابطال وکالت بلاعزل را ارائه کند.
شایان ذکر است که عوامل دیگری هم باعث فسخ عقد وکالت می‌شوند. این عوامل عبارت‌اند از :
• فوت وکیل یا موکل
• جنون وکیل یا موکل
• از بین رفتن مورد یا موضوع وکالت
• پایان مدت وکالت
موفق باشید

سلام
بله
لاعزل است فقط وکیل حق فسخ دارد نه شما

سلام
عقد خارج لازم بصورت مفروض آمده است و نمی تواند شما را عزل کند.
امین احمدی وکیل پایه یک دادگستری اهواز

سلام و درود، در صورتی که به هیچ عقد لازم مشخصی استناد نکرده باشد و صرفا عبارت مطلق به کار برده و هیچ عقد لازمی هم در خارج برای قرینه و استناد وجود نداشته باشد، وکالت شما بلاعزل نخواهد بود و قابل فسخ می باشد؛ در این ‌موارد مناسب است عبارت هایی مانند«ضمن عقد وکالت اخیر، حق عزل وکیل ساقط بوده و سلب می گردد» عنوان گردد، و براساس دکترین حقوقی و رویه مورد تایید است، و می توان در خود عقد وکالت که عقدی جایز است، شرطی قرارداد که برمبنای آن وکالت بلاعزل گردد، و بر طبق ماده ی ۱۰ قانون مدنی مورد تایید است.

سلام. این موضوع از موارد اختلافیست لکن نظر مشورتی دادگستری و نظریه دادگاه ها مبنی بر این است که مکتوب بودن عقد خارج لازم جهت امکان درج شرط غیر قابل عزل بودن وکالت ضرورت ندارد وقوع عقد لازم بین طرفین به نحو شفاهی هم کافی است. در مورد سؤال همین قدر که طرفین در وکالت‌نامه رسمی قید می‌نمایند و اقرار و اعتراف دارند که ضمن عقد خارج لازمی بین آنان شرط بلاعزل بودن وکیل از طرف موکل شده است برای بلاعزل بودن وکیل کافی است و دلالت دارد که شرط مذکور ضمن عقد لازمی در عالم خارج به وقوع پیوسته است، مؤید این نظر ماده ۷۰ قانون ثبت است که مقرر داشته محتویات و مندرجات سندی که مطابق قوانین به ثبت برسد رسمی و معتبر است مگر آن‌که مجعولیت آن سند ثابت گردد. پس چون در سند رسمی شما اینرا قید کرده اید، قابل عزل نیست.