آیا دخترم میتونه از من شکایت و درخواست نفقه بکنه ؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۱۳ #74342358

سلام من دختر ۲۲ ساله ای دارم که در حال حاضر دانشجو همچنین در حال کار میباشد من و پدرش از هم جدا شدیم و پدر به خارج ایران سفر کرده با توجه به اینکه پدر نفقه دخترم رو نمیده آیا دخترم میتونه از من شکایت و درخواست نفقه بکنه ؟ در ضمن دخترم کنار مادرم زندگی میکنه و دختر دیگه ای دارم که با خودم هست

مشاوره حقوقی نفقه
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله هزینه های زندگی ایشان از شما قابل مطالبه می باشد

سلام. بر اساس ماده ۱۱۹۰ قانون مدنی، نفقه اولاد به عهده پدر است.

چه این که پدر حضانت را به عهده داشته باشد یا اینکه حضانت بر عهده مادر یا شخص دیگری باشد، پرداخت نفقه فرزند که به طور عمده شامل مسکن، لباس، خوراک و نیازهای درمانی است، به عهده پدر است که در صورت خودداری از پرداخت (با وجود داشتن استطاعت مالی) طبق ماده ۶۴۲ کتاب تعزیرات قانون مجازات اسلامی، جرم بوده و در صورت شکایت ذی‌نفع دادگاه او را به حبس از ۳ ماه و یک روز تا ۵ ماه محکوم می‌کند.

سلام
دختر خانم چنانچه جد پدری در قید حیات باشد می تواند علیه وی طرح دعوا نموده و تقاضای نفقه نماید

بله هزینه های زندگی قابل مطالبه می باشد

سلام دوست ارجمند
بله وفق قوانین و مقررات میتواند هزینه های زندگی اش را از شما مطالبه کند