میتونم بعنوان داور در قرارداد باشم؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۹۴۸ #74243124

سلام من یه شخص عادی هستم و مدرک تحصیلی دیپلم دارم خواستم ببینم در قرارداد یا مشارکتی که دو شخص یا دو شرکت دارن من میتونم بعنوان داور در قرارداد باشم هر دوطرف هم منو بعنوان داور قبول دارن ممنون

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام بله منع قانونی وجود ندارد

با سلام
بله میتوانید ولی صدور رای داوری مستلزم داشتن اطلاعات از نحوه رسیدگی و صدور رای و... می باشد که می بایست مد نظر داشته باشید .

با سلام

خیر موردی برای عدم انجام داوری وجود ندارد و شرایط شخصی که برای داوری تعیین می شود به شرح ذیل است .

داوری عبارت است از رفع اختلاف فی مابین اصحاب دعوی از طریق واگذاری آن به حکمیت اشخاصی که طرفین دعوی آنها را به تراضی خود انتخاب می کنند.

داور می بایست صفات قاضی را داشته باشد لذا طبق ماده ۴۶۹ قانون آئین دادرسی مدنی، اشخاص زیر نمی توان به سمت داور معین نمود مگر با تراضی طرفین:

کسانی که سن آنان کمتر از بیست و پنج سال تمام باشند.

کسانی که در دعوی و یا اختلاف ذی نفع باشند.

کسانی که با یکی از اصحاب دعوی قرابت سببی یا نسبی تا درجه دوم از طبقه سوم داشته باشند.

کسانی که خود یا همسرانشان وراث یکی از طرفین باشند.

کسانی که قیم یا کفیل یا وکیل یا مباشر امور یکی از اصحاب دعوی می باشند یا یکی از اصحاب دعوی مباشر امور آنان باشد.

کسانی که با یکی از اصحاب دعوی یا با اشخاصی که قرابت نسبی یا سببی تا درجه دوم از طبقه سوم دارند، در گذشته یا حال دادرسی کیفری داشته باشند.

کسانی که خود یا همسرانشان و یا یکی از اقربای سببی یا نسبی تا درجه دوم از طبقه سوم او با یکی از اصحاب دعوی (اختلاف) یا زوجه و یا یکی از اقربای نسبی یا سببی تا درجه دوم از طبقه سوم او دادرسی مدنی دارند.

کارمندان دولت در حوزه ماموریتشان

اما اشخاص زیر طبق ماده ۴۶۶ قانون آئین دادرسی مدنی هر چند با تراضی طرفین نمی توان بعنوان داور انتخاب کرد :

اشخاصی که فاقد اهلیت قانونی (محجورین اعم از صغیر ، مجنون، سفیه و ورشکسته) هستند

اشخاصی که به موجب حکم قطعی دادگاه از داوری محروم شده اند یا اشخاصی که بر اثر حکم قطعی دادگاه امکان انجام دادرسی را ندارند.

علاوه بر موارد مذکور ، ماده ۴۷۰ قانون آئین دادرسی مدنی ،کلیه قضات و کارمندان اداری شاغل در محاکم قضایی را از داوری منع کرده است این امر شامل قضات و کارمندان در حال تعلیق از خدمت و کارمندان و قضات در حوزه های قضایی دیگر نیز می شود.

با سلام
بله می توانید...

سلام بله میتوانید در زمان تنظیم بعنوان داور مشخص شوید

بله شما می توانید به عنوان داور قبول داوری نمایید و شرایط مربوط به پروسه داوری را مطالعه نمایید

بله می توانید ولی داوری قوانینی دارد که باید مطالعه کنید