ایا درخواست مجدد هزینه بررسی قانونی هست؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۶۷۶ #73788161

با عرض سلام
شخصی به بنده بدهکار هست تمامه دعاوی رو مطرح کرد ودر نهایت متوسل شد به ربا خواری که در دادگاه درخواست کارشناسی کرد کارشناس مبلغی در حدود ۹ میلیون از ایشون مطالبه کرد و پرداخت کردند و نظریه کارشناسی رو کاملا یکطرفه و فقط طبق اظهارات ایشون نظریه را صادر کردند بنده لایحه کارشناسی تکمیلی وا ارائه دادم و بنده هم تمام حسابها و اظهاراتم رو به کارشناس ارائه دادم و کارشناس از من بابت بررسی حسابها درخواست پول کرده ،ایا درخواست مجدد هزینه بررسی قانونی هست؟با توجه به اینکه بنده فقط جهت دفاع و اختلاف حساب به ایشون مراجعه کردم
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

مشاوره حقوقی کیفری
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
کارشناس تتمه حق الزحمه را باید در ذیل نظریه خویش از دادگاه تقاضا نماید و در معدود مواردی کارشناسان رایا مطالبه وجه مینمایند و شما میتوانید از دادگاه بخواهید کارشناس را حضورا فراخوانده و در جلسه از ایشان سوال نماید

سلام
کارشناس حق ندارد راسا از شما تقاضا وجه و هزینه کند و اگر مبلغی باید پرداخت شود باد به دادگاه اعلام و پس از تایید دادگاه و دستور دادگاه به شما هزینه باید پرداخت شود

خیر هزیینه کارشناسی توسط شخصی که تقاضای کارشناسی داده پرداخت و این پرداخت به دادگاه بوده و مستقیم به خود کارشناس پرداخت نشده و درخواست هرگونه مبلغی از جانب کارشناس غیرقانونی و تخلف است

کارشناس نمی تواند ازشما درخواست هزینه کند مگر اینکه دادگاه به شما اعلام نماید جهت پرداخت حق الزحه کارشناس

در صورتیکه به درخواست شما دادگاه از کارشناس اعلام نظریه تکمیلی را خواسته است میبایست دستمزد کارشناس را تعیین می نمود که هزینه کارشناسی به حساب کانون کارشناسان دادگستری واریز میشد تا پس از اعلام نظریه تکمیلی کارشناس و ارائه به دادگاه فیش واریزی به وی اعطا شود پرداخت وجه اضافی از مبلغ تعیین شده تخلف محسوب و قابل پیگیری است

هزینه کارشناسی فقط باید از طریق دادگاه صالح رسیدگی کننده به اصل دعوی به متقاضی کارشناسی ابلاغ گردد و هر پرداختی خارج از این حوزه غیر قانونی بوده و حسب مورد قابل مجازات میباشد.