هبه نامه بعد از فوت واهب قابلیت اجرایی دارد یا بعد از عقد هبه ؟

پرسیده شده
۱۷ پاسخ ۱۸,۱۳۳ #73749

پدرم یه زمین به داداشم هبه کرده ، حالا داداشم میتونه بره اون زمین رو بفروشه یا توش خونه بسازه ؟ یا این که باید صبر کنه تا بابام فوت بشه ؟

مشاوره حقوقی قرارداد هبه
۱۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام شخص متهب پس از اخذ قبض مالک است و میتواند هر تصرفی که میخواهد در ملکش داشته باشد

بله پس از هبه شخص متهب مالک مال موهوبه بوده و هر تصرفی که بخواهد می تواند انجام دهد .

باسلام هبه باقبض موهونه قابل انتفاع است

باسلام. بعد از قبض می تونه هر تصرفی بخواهد در مال هبه شده بنماید.

بر اساس مقررات قانونی عقد هبه در صورتی به طور صحیح واقع می شود که متهب یا کسی که مال به او منتقل شده است ، عین موهوبه را قبض کند . قبض کردن یعنی اینکه مال را دریافت کند و به تصرف خودش درآورد . بر همین اساس ، عقد هبه در صورتی صحیح واقع شده است که مال به دست گیرنده برسد ؛ لذا در صورتی که مال به دست گیرنده نرسیده باشد ، هنوز عقد به طور تمام و کمال واقع نشده است و واهب یا کسی که مال را بخشیده است ، می تواند آن را پس بگیرد (رجوع از هبه).
رجوع از هبه یعنی اینکه مالی را که بخشیده است پس بگیرد . در واقع از آن جهت که عقد هبه یک عقد جایز است ، واهب یا هبه کننده می تواند با شرایطی ، در دادگاه دعوای رجوع از هبه مطرح کند.
در ماده ۸۰۳ قانون مدنی مواردی پیش بینی شده است که در صورت وجود آن ، واهب یا هبه کننده دیگر نمی تواند از هبه رجوع کند.
مواردی رو که فقط مرتبط با سوال هست ذکر میکنم
در صورتی که متهب ( گیرنده هبه ) پدر ، مادر یا اولاد واهب باشند نمی توان از هبه رجوع کرد.
در صورتی که مال هدیه شده از ملکیت هبه گیرنده خارج شده باشد و به دیگری تعلق گرفته باشد دیگر نمی توان هبه را پس گرفت .

باسلام. هبه ربطی به فوت ندارد واگر برادر شما زمین را دریافت وتصاحب کرده باشد ، مجاز به هرکاری خواهد بود.

با سلام
چنانچه هبه نامه مشروط به زمان بعد از حیات نباشد می‌توانند.