مالیات بر ارث در صورتیکه اموالی هبه شده باشد تعلق خواهد گرفت؟

پرسیده شده
۱۲ پاسخ ۳۷۳ #73722655

با سلام
پدرم قبل از فوت خود مغازه ای را به من هبه کرده است...در حال حاضر اداره دارایی بدلیل اینکه پرونده مالیاتی مغازه به اسم پدرم است آن مغازه را به عنوان ارث حساب کرده است و میگوید که باید مالیات بر ارث آن پرداخت شود و مغازه بین وراث تقسیم گردد...میخواستم بپرسم که چکار باید بکنم؟ تشکر

مشاوره حقوقی مالیات بر ارث
۱۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با اثبات هبه نیازی به پرداخت مالیات نمی باشد.

اگر هبه مشخص شود دیگر نیازی نیست که مالیاتی پرداخت شود

سلام مالی که رسمی هبه شده مشمول مالیات نمیشود

اصولا هر انتقالی پیش از مرگ متوفی مشمول مالیات بر ارث نخواهد، چرا که به وراثت منتقل نشده، اما برای اثبات این مورد مشخص به نظر میرسد نیازمند سند رسمی هبه باشید.

بادرود/ هبه باید بصورت رسمی صورت بگیرد تا مالیات برارث تعلق نگیرد طبق فرمایش شما در دارایی هنوز بنام بدر هست وانتقال صورت نگرفته است

در صورتی که هبه اثبات شود مال مورد هبه مشمول مالیات نخواهد بود

اگر هبه نامه رسمی باشد خیر مالیات بر ارث تعلق نمی گیرد