بدون توجه به ماده مذکور قرار تامین خواسته صادر نموده، چه باید کرد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۴۸۵ #73702750

آیا دادرس محترم می تواند بر خلاف ماده ۳۱۵ قانون تجارت که صراحتا بیان می کند که اگر دارنده چک در ظرف مواعد ۱۵ و ۴۵ روزه پرداخت وجه آن را مطالبه نکند دیگر دعوای او علیه ظهرنویس مسموع نخواهد بود.
دادرس محترم بدون توجه به ماده مذکور قرار تامین خواسته بر علیه ظهرنویسها بدون دریافت خسارت احتمالی نموده است که به نظر می آید وجاهت قانونی ندارد چرا که چک مذکور در سال ۹۶ برگشت خورده است .
خواهشمندم توضیح دهید.

مشاوره حقوقی چک
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در صورتی که ظهرنویسی از باب تضمین و ضمانت نمودن از شخص بوده تصمیم قاضی صحیح می باشد

در خصوص ظهرنویسی جهت ضمانت نیز میتوان به ضامن مراجعه کردو توقیف اموال ضامنین...

چنانچه ظهر نویسی از بابت ضمانت بوده اقدام قاضی صحیح است .

این قانون در مورد ظهرنویس مربوط به اشخاصی میباشد که در صورت انتقال چک،ظهر چک را امضا نموده اند که بعد از یکسال دیگر نمی توان به آنها مراجعه نمود ولی کسانی که بعنوان ضامن ظهر چک را امضا می نمایند امکان رجوع میسر می باشد