به جهت فسخ معامله باید استناد به کدام خیار نمایم؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۵۶۵ #73407388

‎یه نفر یه مبلی رو خریده شب عید، الان بعد چند ماه نشست کرده مبل.
واسه فسخ معامله خیارش خیار عیبه یا تدلیس؟
مبلو چکی خریده، چک در وجه حامل بود، چک دست شخص ثالثه، برگشت زده دادخواست داد، طرف محکوم شده.
با توجه به اینکه خیارات نامبرده شده فوریه، میتونه به جرم کلاهبرداری شکایت کنه؟

مشاوره حقوقی قراردادها
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

به استناد خیار عیب میتوانید طرح دعوی نمایید .

سلام موضوع جنبه کیفری ندارد . موضوع خرابی نیز باید توسط کارشناس بررسی شود که آیا عمدی بوده یا عرفی بوده و یا جنس مبل نامرغوب بوده ، در فرض سوم می تواند مطالبه خسارت نمود .

مورد شما حقوقی است، اگر کیفیت مدنظر شما و مورد توافق نبوده است میتوانید دادخواست فسخ به جهت تحقق خیار عیب و تخلف وصف بدهید.

ملاحظه قرارداد لازم است

اگر از همون زمان عقد عیب داشت که بر شما مخفی مانده است و بعدا با نشت ظاهر شده است می توانید خیار عیب نیز داشته باشید.
در صورتی که در معامله ایشان عیب را پوشانده باشد یا به گونه ای فریبکارانه شما را برای خرید آن مبل ترغب کرده باشد خیار تدلیس نیز خواهید داشت. ممکنه خیارات دیگری نیز باشد مثل تخلف وصف و ...باید بررسی گردد.

سلام
به نظر نمیرسه جرمی اتفاق افتاده باشه
اگر مبلی که خریده با توجه به قیمت و شرایط و توضیحات شما مبل ضعیف تری بوده باشه ممکنه تدلیس باشه... خیار عیب هم برای زمانی است که مبل از قبل معیوب بوده یا بعدا بخاطر ایراد خاصی معیوب بشه