می توانم کارشناسی جدید بگیرم چون هنوز به اجرا نرسیدم و این تاخیر پرونده به دلیل طولانی شدن پروسه اعتراض بود؛ آیا این کار باید حتما در اجرا انجام شود؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۵۲۶ #73376009

با سلام .در رای حقوقی موضوع ملکی بدهکار به پرداخت ۶۰۰ میلیون محکوم شد .پس از گذشت یک سال از درخواست تجدید نظر و رد شدن آن به دلیل طولانی شدن پروسه اداری هنوز نتوانستم پرونده را به اجرا ببرم.تصمیم دارم در مرحله اجرا تقاضای کارشناسی مجدد نمایم چون در این یکسال به دلیل آنکه پرونده در شعبه استان بوده عملا کاری از دستمان بر نمی آمد.سوالم اینجاست که
ثانیا :اگر بدهکار در اجرا بگوید می خواهم اعسار بدهم و قسط بندی کنم با توجه به مبلغ آن (در کارشناسی جدید یک میلیارد دویست خواهد شد) قاضی قبول خواهد کرد و برای مبالغی از این دست پیش پرداخت و قسط بندی چگونه صورت می گیرد.
ضمن اینکه یک زمین از بدهکار به نام ایشان در توقیف طلبکار دیگری است که جوابگوی طلب بنده و آن بدهکار خواهد بود.آیا قاضی ممکن است تقسیط را بپذیرید.
خواهشا به هر دو سوال بنده پاسخ دهید .سپاسگزارم

مشاوره حقوقی ملکی
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اعسار زمانی قابل پذیرش است که بدهکار هیچ مالی معادل بدهی نداشته باشد.بنابراین در فرض پرونده ی شما چون ارزش زمین کفاف هر دو بدهی را میدهد پس اعسار قابل قبول نیست.

باسلام،امکان کارشناسی مجدد هست.

باسلام و درود بله امکان تقاضای کارشناسی مجدد وجود دارد.

با سلام بله امکان درخواست کارشناسی مجدد وجود دارد و مورد دوم هم در صورتی که اموالی یا زمینی از این فرد موجود باشد که جوابگوی دیون وی باشد با دفاعیات شما و معرفی آن مال اعسار وی رد می‌شود ولی مورد اولی زمین بابت آن توقیف شده نسبت به طلب شما در اولویت است ولکن وقتی جواب گوی هر دو طلب هست شما به آن استناد نموده و معرفی نمایید و محکم هم دفاع کنید تا حصول نتیجه

درود بر شما، پذیرش اعسار و تعیین اقساط با قاضی‌ست، لکن اگر طلبکار اول بدهی خویش از ملک توقیفی را وصول نماید، می‌توان باقی مبلغ را بابت بدهی به طلبکار بعدی پرداخت.

سلام
خسارت تاخیر تادیه تا زمان پرداخت کامل محکوم به قابل مطالبه است در خصوص ملک توقیف شده نیز کسی که ابتدا توقیف کرده در وصول طلب از آن اولویت دارد.