مغایرت مبلغ ریالی چک با پانچ چه باید کرد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱,۱۷۰ #72992499

سلام راهکار فقط نوشتن مغایرت ریالی چک با پانچ چیست؟

مشاوره حقوقی چک
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام. بانک در هر صورت بایستی بعلت مغایرت چک را برگشت بزند

و در دادگاه باید مبلغ واقعی از سوی دارنده چک ثابت بشود

اگر بین عددوحروف مغایرت باشد مبلغ با حروف ملاک است .وبا ظهر نویسی صادر کننده نیز اصلاح میشود

سلام
سوالتون روشن نیست منظورتون رو بصورت کامل و توضیحات جامع بیان کنید ولی اگر منظورتون اینه که مبلغ رو تو بخش حروف یک مبلغ نوشتید و عددی رو که بصورت پانچ درج میکنید با اون مبلغ مغایرت داره میتونید چک رو پشت نویسی کرده و توضیح داده و امضا کنید
اما اگر منظور رویه بانک یا مرجع قضایی است معمولا بانکها دراینگونه موارد بهتر است گواهی عدم پرداخت صادر بکنن هر چند نص صریحی در این خصوص در قانون تجارت وجود ندارد ولی نظریه مشهور اینه که مبلغ حروفی باید ملاک قرار بگیر مثل برات و ظاهرا رویه قضایی هم (در صورت وجود مغایرت و عدم اثبات مبلغ عددی در صورت بیشتر بودن از مبلغ حروفی مثلا داشتن قرارداد که ثابت کنه مبلغ عددی که بیشتر نوشته شده بابت این قرارداده )مبلغ حروفی را ملاک قرار میده در مجموع رویه غالب ملاک بودن مبلغ درج شده بحروف است.البته در صورتیکه حروف دوبار نوشته شده باشه و اعداد حروفی و عددی با هم مغایرت داشته باشند ملاک مبلغ کمتر خواهد بود.(هر سه مبلغ باهم )