آیا همسایه می تواند از ساخت و ساز ملک مجاور خود جلوگیری کند؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۵۴,۰۹۴ #72926

با سلام و عرض خسته نباشید
احتراماً ما ملک خودمون رو بصورت مشارکتی دادیم بسازن. در حال حاضر سازنده با همسایه به مشکل بر خورده و همسایه لج کرده و اجازه بستن داربست جهت پلاستر کاری دیوار مجاور رو نمیده. حتی سازنده بهش گفته که تمام خسارت وارده به خونه (خسارت در حد ترک های جزئی است) رو جبران میکنه و کارشناس بیمه هم آمادگی بازدید از منزل رو جهت پرداخت خسارت داره اما متاسفانه همسایه کار رو به لج و لجبازی رسونده و هر روز یه بهانه ای برای اینکه اجازه نده داربست بسته بشه میاره.
بنظر شما از نظر قانونی چه راه حلی پیش روی ماست که بتونیم در این مقطع پلاستر رو انجام بدیم؟
سازمان زیباسازی شهرداری میگه راهی جز جلب رضایت همسایه نیست و در غیر اینصورت سازنده باید هزینه داربست رو به شهرداری بده و در آینده اگر همسایه رضایت داد، میشه داربست رو بست. این راه حل اصلاً جالب نیست چون تا اون موقع بارندگی تمام گچ ساختمان رو تخریب خواهد کرد.
اگر راه حل قانونی جلوی پای من بذارید لطف بزرگی در حقم کردید.
با تشکر

مشاوره حقوقی شهرداری
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
چون میخواهید برای داربست وارد ملک او شوید، باید ایشان رضایت داشته باشند.

سلام
راحت ترین راه حل مشکل شما جلب رضایت همسایه به هر نحوی میباشد

درود
نسبت به جلب رضایت همسایه اقدام فرمایید

با سلام
بهترین راهکار ایجاد صلح و سازش بین شما و همسایه است.
با احترام حاجی زاده

دوست عزیز باسلام
گزینه کم هزینه ایجاد شرایط برای جلب رضایت همسایه است. اگر همسایه به این امر رضایت نداد شما می توانید اقدام به تقدیم دادخواست تامین دلیل فوری با جلب نظر کارشناس رسمی به مرجع شورای حل اختلاف نمایید. کارشناس مربوطه با بازدید از محل ضمن آنکه موقعیت موجود را ثبت می نماید امکان ورود ضرر و خسارت را در صورت عدم اجرای پوشش مربوطه ثبت می کند. اگر ایشان این امر را ضروری تشخیص دهند، شما قادر خواهید بود با تقدیم دادخواست مبتنی بر نظر کارشناس رسمی دادگستری، الزام شخص همسایه را به این امر مطالبه کنید. حداقل این اقدام بار شدن تکلیف جبران خسارت بر دوش همسایه در صورت وارد شدن خسارت به شما در آینده است.
امیدوارم پاسخ راهگشا باشد
ایام به کام

اگر محل استقرار داربست داخل ملک همسایه باشد بدون رضایت ایشان صحیح نیست در غیر اینصورت با اخذ مجوزات قانونی عمل همسایه ایجاد مزاحمت خواهد بود

بهترین راهکار ایجاد صلح و سازش بین شما و همسایه است. زیرا قانون این حق را به ایشان می دهد که از ورود خسارتی که با ساخت و ساز شما بر ملک ایشان وارد می شود جلوگیری کنند.