آیا میتوان وکالت بلاعزل را فسخ کرد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱,۵۵۷ #72706835

سلام

بنده برای ایجاد وضعیت مناسب در منزل و دلگرمی خانه ای را که خریداری نموده بودم به همسرم تفویض وکالت کردم، حال ایشان بنده را به منزل راه نمیدهند.

آیا میشود این وکالت را رجوع از هبه کرد و فسخ کرد؟

ممنون

مشاوره حقوقی قرارداد وکالت
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

وکالت بلاعزل قابل فسخ نیست. در صورتی که وکالت به موجب قرارداد نبوده و مالکیتی برای هسرتان ایجاد نشده است با انجام موضوع وکالت و انتقال آن وکالت را منتفی کنید

وکالت در فروش در صورتی که به صورت بلاعزل داده شده باشد قابل عزل کردن نیست تنها می توانید خودتان اقدام به فروش منزل کنید و از این بابت وکالت هم از بین برود،

موکل می‌تواند هر وقت بخواهد وکیل را عزل کند مگر اینکه وکالت وکیل یا عدم‌عزل وکیل در ضمن عقد شرط شده باشد. در این حالت موکل دیگر حق عزل وکیل و فسخ وکالت را ندارد.

البته که بلاعزل بودن وکیل مانع انجام عمل مورد وکالت توسط موکل نخواهد بود.

انجام مورد وکالت به وسیله شخص موکل منع قانونی ندارد و موکل می‌تواند همان کاری را که به دیگری وکالت داده است، خود انجام دهد. اما باید توجه داشت که اگر فروشنده مالی را به دیگری بفروشد و در ضمن عقد بیع، خریدار وکیل بلاعزل فروشنده برای انتقال رسمی مال مورد معامله به خودش باشد اما فروشنده که در اینجا موکل است مبادرت به انتقال آن مال به شخص ثالثی کند، این عمل او جرم و فروش مال غیر محسوب می‌شود. از این رو، هنگامی که می‌گوییم انجام مورد وکالت به وسیله شخص موکل بلااشکال است، به موضوعاتی بر می‌گردد که با حقوق وکیل در تعارض نباشد.

سلام بله می توانید در صورتیکه شرط در عقد ذکر نشده باشد/.