آیا بیمه تعهدات خودش رو انجام میده؟

پرسیده شده
۱۲ پاسخ ۱۹۰ #72173611

با گواهی نامه پایه ۳ خارج از شهر تصادف داشتم.مقصر بودم
قانون در مورد عدم رعایت محدودیت گواهی نامه پایه ۳ چی میگه؟
بیمه میتونه خسارت ریکاوری کنه؟

مشاوره حقوقی تصادفات
۱۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود
چون مجاز به رانندگی در خارج از شهر نبوده اید بیمه بر فرض پرداخت می تواند علیه شما برای دریافت مبلغ اقامه دعوی کند.

باسلام
با توضیحات داده شده رانندگی در حکم بدون گواهینامه محسوب می شود و در نهایت خسارت را شخص مقصر بدون گواهینامه باید پرداخت کند.

با سلام
در این صورت بیمه کل خسارات وارده را به طرف خسارت دیده پرداخت خواهد نمود و سپس این مبلغ پرداخت شده را از شما مطالبه خواهد نمود و در صورت عدم تمکن مالی میتوانید اعسار داده و بصورت اقساطی پرداخت کنید

با توجه به عدم داشتن گواهینامه بیمه پس از پرداخت مبلغ خسارت می تواند با مراجعه به شما طلب مبلغ پرداختی را نماید

با سلام شما خسارت را باید پرداخت کنید و نباید بیرون شهر رانندگی میکردید

درود بر شما، بیمه در این موارد تا سقف تعهدات خود خسارت را پرداخت خواهد کرد، لکن پس از پرداخت آنرا از شما مطالبه می‌نماید.

ماده ۲۶ آیین نامه راهنمایی و رانندگی مصوب ۱۳۸۴ بیان می کند:
“هرکس بخواهد با هر نوع وسیله نقلیه موتوری زمینی رانندگی نماید باید گواهی نامه متناسب رانندگی با آن وسیله نقلیه را داشته باشد

مطابق ماده ۱۵ قانون بیمه شخص ثالث مصوب ۱۳۹۵: ” در موارد زیر بیمه گر مکلف است بدون هیچ شرط و اخذ تضمین، خسارت زیان دیده را پرداخت کند و پس از آن می تواند به قائم مقامی زیان دیده از طریق مراجع قانونی برای بازیافت تمام یا بخشی از وجوه پرداخت شده به شخصی که موجب خسارت شده است مراجعه کند:

الف ـ اثبات عمد مسبب در ایجاد حادثه نزد مراجع قضائی
ب ـ رانندگی در حالت مستی یا استعمال مواد مخدر یا روانگردان مؤثر در وقوع حادثه که به تایید نیروی انتظامی یا پزشکی قانونی یا دادگاه رسیده باشد.
پ ـ در صورتی که راننده مسبب، فاقد گواهینامه رانندگی باشد یا گواهینامه او متناسب با نوع وسیله نقلیه نباشد.
ت ـ در صورتی که راننده مسبب، وسیله نقلیه را سرقت کرده یا از مسروقه بودن آن، آگاه باشد.
در نهایت آنکه در صورت وقوع حادثه، به شرح فوق خسارات جبران خواهد شد و سایر مسئولیت های کیفری راننده ی متخلف به قوت خود باقی خواهد بود.