آیا امکان عزل قیم وجود دارد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۶,۸۹۵ #72151

سلام
پدرم یه فرد محجور هست که قیم داره وقتی ازش سوال میکنیم در مورد دخل و خرج محجور ، میگه من قیم هستم به شما جواب پس نمیدم
ما بچه ها میخوایم همگی یه استشهاد درست کنیم و از بین خودمون یکی رو به عنوان قیم تعیین کنیم ، آیا به خواست بچه ها و عدم پاسخگویی قیم ، امکان عوض کردن قیم هس ؟ اگه هس پیش کی باید اعتراض کنیم ؟

مشاوره حقوقی فرزند خواندگی
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام . در قانون ماده ای وجود ندارد که قیم بایدسوالات شما را پاسخ دهد وتعیین وعزل قیم با دادگاه می باشد تنها راه حل تغییر قیم این است که عدم امانت داری وصلاحیت قیم را اثبات کنید

با سلام
اگر معلوم شود که قیم فاقد صفت امانت بوده و یا این صفت از او سلب شود.
اگر قیم مرتکب جنایت و یا مرتکب یکی از جنحه‌های ذیل شده و به موجب حکم قطعی محکوم گردد:
سرقت، خیانت در امانت، کلاهبرداری، اختلاس، هتک ناموس، منافیات عفت، جنحه نسبت به اطفال، ورشکستگی به تقصیر یا تقلب
اگر قیم به علتی غیر از علل فوق محکوم به حبس شود و بدین جهت نتواند امور مالی مولی‌علیه را اداره کند.
اگر قیم ورشکسته اعلان شود.
اگر عدم لیاقت یا توانایی قیم در اداره‌ی اموال مولی‌علیه معلوم شود.
اگر قیم مجنون یا فاقد رشد گردد.
هر گاه قیم در امور مربوطه به اموال مولی‌علیه یا جنحه یا جنایت نسبت به شخص او، مورد تعقیب مدعی‌العموم واقع شود محکمه به تقاضای مدعی‌العموم موقتا قیم دیگری برای اداره‌ی اموال مولی‌علیه معین خواهد کرد.

نصب و عزل قیم بر عهده دادگاه است و اگر تخلف قیم در دادکاه اثبات کردی دادکاه حکم به عزل قیم و نصب قیم جدید خواد داد درضمن قیم مسوولیتی در قبال حساب پس دادن به فرزندان محجور ندارد

نصب و عزل قیم بر عهده ی دادگاه است و شما باید دادخواستی مبنی بر عدم صلاحیت قیم تقدیم نمایید

نصب و عزل قیم بر عهده دادگاه است و شما تنها در صورتی که بتواید عدم امانت و عدم صلاحیت ایشان را در دادگاه اثبات کنید ، دادگاه وی را عزل و قیم دیگری به تشخیص خود تعیین خواهد کرد. قیم مسوولیتی در قبال حساب پس دادن به فرزندان محجور ندارد.