اگر تحریک یا تشویق یا ترغیب به خودکشی از طریق تلگرام صورت گرفته باشد، خانواده فرد پس از دو سال می تواند شکایت کند؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۵,۵۴۸ #72111031

سلام خسته نباشید. دو سال پیش در تلگرام با دختری چت کردم. آن دختر به من گفت خودم را میکشم و من حرفی به آن دختر زدم که نمیدانم تحریک یا تشویق یا ترغیب به خودکشی محسوب می شود یا خیر.
اگر تحریک یا تشویق یا ترغیب به خودکشی از طریق تلگرام صورت گرفته باشد، خانواده آن دختر که خودکشی کرده است پس از گذشت دو سال می تواند از من شکایت کند؟
اگر حرفی که من زده ام تحریک یا تشویق یا ترغیب به خودکشی محسوب شود و معاونت در خودکشی محسوب شود؛ آیا خانواده آن دختر که خودکشی کرده است پس از گذشت دو سال می تواند به دلیل معاونت در خودکشی از من شکایت کند؟
لطفا پاسخ دقیق و کامل به هر دو سوال من بدهید. متشکرم.

مشاوره حقوقی کیفری
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام

ممکن است تحت شرایطی امکان پیگیری را داشته باشند

چنانچه افراد را به ارتکاب جرائم منافی عفت یا استعمال مواد مخدر یا روان‎گردان یا خودکشی یا انحرافات جنسی یا اعمال خشونت‎آمیز تحریک یا ترغیب یا تهدید یا دعوت کرده یا فریب دهد یا شیوه ارتکاب یا استعمال آنها را تسهیل کند یا آموزش دهد، به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰)ریال تا بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰)ریال یا هر دو مجازات محکوم می شود.

باسلام
وقت بخیر
نظر به اینکه از طریق تلگرام تحریک یا تشویق به خودکشی شده باشد مستندا به بند «ب» ماده ۱۵ قانون جرایم رایانه ای جرم انگاری شده است که ماده مذکور عینا درج می گردد:

ماده ۱۵- هرکس از طریق سامانه‎های رایانه‎ای یا مخابراتی یا حامل‎های داده مرتکب اعمال زیر شود، به ترتیب زیر مجازات خواهد شد:

الف) چنانچه به منظور دستیابی افراد به محتویات مستهجن، آنها را تحریک، ترغیب، تهدید یا تطمیع کند یا فریب دهد یا شیوه دستیابی به آنها را تسهیل نموده یا آموزش دهد، به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰)ریال تا بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰)ریال یا هردومجازات محکوم خواهدشد.

ارتکاب این اعمال در خصوص محتویات مبتذل موجب جزای نقدی از دومیلیون(۲.۰۰۰.۰۰۰)ریال تا پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰)ریال است

ب) چنانچه افراد را به ارتکاب جرائم منافی عفت یا استعمال مواد مخدر یا روان‎گردان یا خودکشی یا انحرافات جنسی یا اعمال خشونت‎آمیز تحریک یا ترغیب یا تهدید یا دعوت کرده یا فریب دهد یا شیوه ارتکاب یا استعمال آنها را تسهیل کند یا آموزش دهد، به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰)ریال تا بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰)ریال یا هر دو مجازات محکوم می شود.

جرم مذکور مستندا به ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی از جرایم درجه ۶ محسوب می گردد که مستندا به بند «ت» ماده ۱۰۵ قانون مجازات اسلامی مرور زمان آن پنج سال می باشد؛ لذا نامبردگان می توانند ظرف ۵ سال از تاریخ وقوع از شما شکایت کیفری نمایند و این موضوع قابل طرح در دادگاه می باشد.
موفق باشید

بتسلام، با توجه به اینکه خودکشی در قوانین کیفری جرم انگاری نشده اشت بنابراین عملی از بابت مشارکت و معاونت وجود ندارد

بسمه تعالی : خدمت شما عرض کنم که خودکشی جرم نیست و بر همین اساس مشارکت و معاونت و .... بر این فقره بی معنی است .. تنها موردی که میتواند جرم باشد این است کعه عملی و مکاری صورت گیرد که شخص به دلیل آن افعال مجبور به خودکشی شود مانند تهدید به انتشار فیلم وعکس که منافی عفت شخص باشد ویا در مقابل چیزی قرار گیرد بطور مثال به شخصی بگویند اگر خودت را نکشی فرزندانت را میکشیم ... لذا تشویق به خودکشی هم جرم نیست ..بطور مثال شخصی از بلندی میخواهد خود را پرت کند عده ایی او راتشویق به پرذت شدن میکنند در صورتی که جرم باشد باید همه را بگیرند اما میبینید که اتفاقی نمیافتذ لذا کاملترین توضیح برای شما اینه که خودکشی جرم نیست و بجز اجبار و تهدید با عمل مثبت تهدید کسی مجرم نخواهد بود ولوبه تشویق و کمک .
از لطایف کلام : گرچه خودکشی جرم نیست اما گناه بزرگی به جساب میآید بنحویکه بر اساس روایات قدسی و احادیث معتبر شیعه شخصی که خودکشی میکند از عذاب الهی در آخرت خلاصی ندارد و هیچگاه به آرامش نخواهد رسید ....( البته در ۲ مورد استثنا وجود دارد که یکمورد آن جهاد فی سبیل الله است مانند عزیزانی که خودرا عالما با رفتن روی مین در جبهه شهید میکردند یا مانند شهید فهمیده که با نارنجک خود را به زیر تانک دشمن انداخت واز ذکر مورد دوم خودداری میکنم تاشبهه ایی ایجاد نشود