چجوری میتونم تو دادگاه ثابت کنم که اون ۸ قلم مال من است؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۶۸ #72104628

سلام
وقت بخیر
همسر بنده دادخواست تامین خواسته و استرداد جهیزیه اقدام کرده از شورای حل اختلاف.حدود ۸ قلم از جهیزیه رو بنده خودم خریدم و فاکتور خرید دارم حتی فروشنده ها هم حاضر به شهادت در دادگاه هستند و شاهد هم دارم که این ۸ قلم رو خودم خریدم این وسایل رو بعد اینکه خریداری کردم به منزل پدر خانومم بردم که قرار بود طبق رسم و رسوم جهیزیه از اونجا ببریم خونه خودم که اخر کار پدر خانومم موقع رفتن همه دم وانت یه لیستی رو کرد که کل جهیزیه و وسایلی هم که من خریده بودم هم توش نوشته شده بود گفت امضا کن که تحویل میگیری و پیش ما وسایلی نداری پایین لیست نوشت تحویل دهنده خودش امضا کرد و داد منم امضا کردم بدون امضای شاهد حالا مدعی شده که کل جهیزیه مال خودشونه طبق اون لیست دادخواست استرداد زده چجوری میتونم تو دادگاه ثابت کنم که اون ۸ قلم مال منه و من خریدم و اینکه اصلا امکانش هست وسایل خودمو ببره؟

مشاوره حقوقی استرداد جهیزیه
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
اگر لیست جهیزیه را که امضا کرده باشید شامل آن ۸ قلم هم باشد .به منزله اقرار شماست .یعنی اقرار کرده اید که آنها متعلق به زوجه است.و اقرار از قوی ترین دلایل اثبات دعوی است

در صورتی که فاکتورها به نام شما باشد و به عنوان جهیزیه به ایشان لیست و سیاهه نداده باشید می توانید دادخواست استرداد بدهید

باسلام
برادر بزرگوار مساله شما به زمان قبل از عروسی وشروع زندگی مشترک میرسد که براساس رسم ورسوم هم ما حرف شمارا تصدیق وتایید میکنیم ولی چون جزو اموال خارج شده از منزل پدر عروس بوده وصد در صد هم شاهدینی وحود دارند وهمچنین پدر عروس تمام اقلام را صورتمجلس کرده اند فلذا شما هم امضا وتایید نموده اید که تمام جهیزیه را تحویل گرفته اید پس به صراحت قانونی شما با همان امضا قبول ضمنی نموده اید که تمام اقلام جزو جهاز عروس میباشند والان هم باید نسبت به دستور استرداد واکنش منفی انجام ندهید وناچار به استردادانها میباشید
ولی اگر بعد از زندگی مشترک وبعد از زمان عروسی خریداری میشدند با ارایه فاکتور یا شاهد یا حضور فروشنده در دادگاه میتوانستید که به راحتی اثبات نمایید که این اقلام متعلق به شماست وغیر قابل استرداد بودند .
بدین معنا که بر اساس عرف وعادت وسایلی که قبل از عروسی از منزل پدر عروس خارج میشوند جزو جهاز به حساب می آید به همان منوال وسایلی که بعد از عروسی وتشکیل زندگی مشترک وحضور عروس وزوجه در منزل زوج یا شوهرهم حکایت از تعلق وسایل به زوج یا شوهر دارد.

سلام با ارایه مدارک درخواست استرداد مال مربوط به خود را بدید

با سلام
اگر اون هشت قلم رو به عنوان جهزیه براش خریده بودیبه زوجه تعلق می گیرد ومیتواند به عنوان جهیزیه استر دادکند
اما اگر بعد از شروع زندگی مشترک خریده باشید می توانید با ارا ئه ی مدرک مطالبه کنید