مزاحمت خانواده را چگونه پیگیری نمایم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۳۸ #72037180

با سلام
دختری مجرد هستم و پدر و مادر من مشکلات شخصیتی و روانی دارند
همواره مورد خشونت و ضرب و شتم قرار میگیرم ومدام تحت کنترل هستم و در محل کارو تحصیل و ... برام مزاحمت ایجاد میکنن.
شرایط مستقل شدن را هنوز ندارم
در پی شکایتی که از پدرم داشتم، گفتن که یا باید به بهزیستی برم یا برام خونه بگیرن که هیچ کدام میسر نیست
البته هیچ کدام نه به دادسرا میان نه مشاور نه روانشناس!

لطفا من رو راهنمایی کنید
با تشکر

مشاوره حقوقی ضرب و جرح
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام و احترام.

متاسفانه در قانون ما رویه و حمایت موثر و منسجمی در رابطه با اینگونه موارد وجود ندارد، اما تمام روش ها و مواردی که به نظز بنده می توانید به آن ها اتکا نمایید را در زیر برای شما توضیح می دهم. امیدوارم که پاسخ اساتید و همکاران عزیز نیز راهگشای شما باشد.

۱- در مواردی که والدین نسبت به فرزندان بدرفتاری و اعمال خشونت و آزار و اذیت (چه جسمی و چه روحی) را دارند می توان با اورژانس اجتماعی با تلفن ۱۲۳ در میان گذاشت. ( که البته اقدامات این عزیزان کوتاه مدت و مقطعی می باشد)

۲- مطابق رای وحدت رویه شماره ۳۰ به تاریخ ۱۳۶۴/۱۰/۳هیات عمومی دیوان عالی کشور، اشخاص (چه پسر، چه دختر) پس از رسیدن به سن رشد (۱۸ سال قانونی) کاملا اختیار تمام امور زندگی خود را بر عهده دارند و مستقل به حساب می آیند.
یعنی در صورتی که تمکن مالی داشته باشید می توانید حتی منزل جدا تهیه کرده و جدا از خانواده زندگی نمایند.

۳- همچنین طبق ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی در مورد تهدید:
«هر کس دیگری را به هر نحو به قتل یا ضررهای نفسی و شرافتی یا مالی یا به افشای سری نسبت به خود یا بستگان او تهدید کند، اعم از اینکه به این واسطه تقاضای وجه یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را کرده یا نکرده باشد، به مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه یا زندان از دو ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.»
لذا هیچ کس با هر نسبتی نمی تواند دیگری را تهدید نماید.

۴- طبق ماده ۶۱۴ قانون مجازات اسلامی:
«هر کس عمدا به دیگری جرح یا ضربی وارد آورد که موجب نقصان یا شکستن یا از کار افتادن عضوی از اعضا یا منتهی به مرض دایمی‌یا فقدان یا نقص یکی از حواس یا منافع یا زوال عقل مجنی‌علیه گردد در مواردی که قصاص امکان نداشته باشد چنانچه اقدام وی موجب اخلال در نظم‌و صیانت و امنیت جامعه یا بیم تجری مرتکب یا دیگران گردد به دو تا پنج سال حبس محکوم خواهد شد و در صورت درخواست مجنی‌علیه مرتکب‌به پرداخت دیه نیز محکوم میشود.
تبصره - در صورتی که جرح وارده منتهی به ضایعات فوق نشود و آلت جرح اسلحه یا چاقو و امثال آن باشد مرتکب به سه ماه تا یک سال حبس ‌محکوم خواهد شد.»

پس اگر از سوی هرکس مورد ضرب و جرح قرار گرفتید، بلافاصله با مراجعه به پزشکی قانونی و اخذ گزارش، می توانید از وی شکایت نمایید.

۵- طبق ماده ۱۰۴۳ قانون مدنی در رابطه با ازدواج دختر بدون اذن پدر:
«نکاح دختر باکره اگرچه به سن بلوغ رسیده باشد موقوف به اجازه پدر یا جد پدر او است و هر گاه پدر یا جد پدری بدون علت موجه از دادن اجازه مضایقه کند اجازه او ساقط و در این صورت دختر می تواند با معرفی کامل مردی که می خواهد با او ازدواج نماید و شرایط نکاح و مهری که بین آنها قرار داده شده پس از اخذ اجازه از دادگاه مدنی خاص به دفتر ازدواج مراجعه و نسبت به ثبت ازدواج اقدام نماید.»

* در نهایت ابتدا تلاش نمایید به هر ترفند ممکن از مشاور و روانشناس خانواده کمک بگیرید و با گفتگو و مذاکره اقدام به حل این مشکل نمایید و سپس در صورت عدم موفقیت از اقدامات قانونی لازم بهره بگیرید.

به یاد داشته باشید که در تمام مراحل زندگی با اعتماد به نفس و استوار قدم بردارید.

با آرزوی موفقیت و سلامتی برای شما.

به اداره بهزیستی کل و به تبع آن اداره بهزیستی تهران نامه نگاری کنید و در ادامه شکایت خود به مقام قضایط مشکل خود اعم از عدم مراجعه خانواده به مشاور روانشناس و غیره رو مطرح کنید موفق باشید