اگه قبل از تشکیل دادگاه مال نامشروع که بدست امده تحویل فرد داده بشه اگه طرف بره شکایت کنه به نتیجه میرسد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۴۵۸ #71950555

ببخشید یه سئوال دارم

چون قبل از تشکیل دادگاه مال بهش تحویل داده شده

میشه خواهش کنم ازتون ماده قانونی چیزی اگه لطف کنید بگید ممنونتون میشم

خیلی خیلی ممنونم از کارشناسان و وکلای عزیز و همچنین سایت عالی بابت زحمات و پاسخگویی

مشاوره حقوقی تحصیل مال نامشروع
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

به مجرد تحقق جرم ، موضوع قابل رسیدگی و در صورت اثبات قابل مجازات است، لکن چنانچه مال به مال باخته قبل از تشکیل دادگاه تسلیم گردد میتواند علم قاضی را بسوی عدم سو نیت سوق داده و موجب قرار منع تعقیب گردد و یا در صورت محکومیت از موارد تخفیف مجازات باشد.

به نام خدا
جهت وقوع هر جرمی ازجمله «تحصیل مال از طریق نامشروع» وجود سه رکن قانونی، مادی و معنوی الزامی است و تا زمانی که این ارکان به اثبات نرسد و توسط محکمه رسیدگی‌کننده محرز نگردد، امکان صدور حکم بر محکومیت متهم به این جرم وجود ندارد.
ماده ۹ قانون مجازات اسلامی نیز در این مورد بیان می کند که: «مجرم باید مالی را که در اثر ارتکاب جرم تحصیل کرده است اگر موجود باشد عینا واگر موجود نباشد، مثل یا قیمت آن را به صاحبش رد کند واز عهده خسارات وارده نیز برآید»
بنابر این در صورت عدم احراز هر یک از ارکان جرم شما مشمول مجازات نخواهید بود هر چند مال نامشروع را قبل از تشکیل دادگاه رد کرده باشید دلیلی بر عدم مجرمیت شما نیست همچنین بلعکس چه مال را قبل از صدور کیفر خواست و چه بعد از کیفر خواست صدور حکم محکومیت رد کنید . فقط مشمول تخفیف یا تعلیغ مجازات مربوطه خواهید شد آن هم با شرایطی که دادگاه بررسی خواهد کرد . جرم یا شده از جمله جرائم قابل گذشت است.

بسمه تعالی >:فرض سوال حضرتعالی عرض میکنم برخی جرایم غیر قابل گذشت و برخی قابل گذشت است یعنی اینکه در جرایم غیر قابل گذشت با گذشت شاکی و حتی رد مال نیز پرونده مختومه نخواهد شد و با پیگیری دادستان مشمول جرم عمومی خواهد شد اما با عنایت به گذشت شاکی، اگرجرم ارتکابی مشمول حدود و قصاص نباشد شامل قوانین مخففه مجازات شده و معمولا بجزای نقدی منتهی خواهد شد مانند کلاهبرداری . آدم ربایی. سرقت و...
و در مورد قسم دوم : که با گذشت یا رضایت شاکی پرونده مختومه خواهد شد
لذا با توجه به این مطلب که عنوان جرم را اعلام نکرده بودید مطالب فوق بصورت کلی تقدیم گردید
مراجعه بفرمایید به مادتین ۱۰۰ و ۱۰۱ قانون مجازات اسلامی مبحث سوم