چه راهکاری برای انحلال شرکت وجود دارد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۴۶۹ #71948966

سلام و خداقوت
شرکت با مسئولیت محدودی را دو سال پیش ثبت کردیم. مالکیت پنجاه درصد با من و پنجاه درصد دیگر با شخص دیگری است. من رئیس هیات مدیره و شریکم مدیرعامل و عضو هیات مدیره است. بدلیل عدم توانایی شریکم در مدیریت شرکت و انجام برخی تخلفات توسط ایشان و اختلافاتی که پیش آمد، یک سال پیش به ایشان اعلام کردم که سهمشان را به من واگذار کنند یا سهم مرا بخرند و یا شرکت را منحل کنیم. ایشان در یک سال اخیر هیچ اقدامی نکردند و حتی مالیات شرکت را پرداخت نکردند که جریمه شدیم. الان می خواهم شرکت را منحل کنم ولی ایشان همکاری نمی کنند.

مشاوره حقوقی تغییرات شرکت
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
برای این امر بایستی طبق اساسنامه و مواد ۱۰۶ و ۱۱۴ قانون تجارت اقدام گردد

سلام در صورت امکان نوع تخلفات را اعلام بفرمایید تا راهنمایی بهتر ممکن شود .برخی تخلفات امکان طرح دعوی حقوقی را دارد .تا از طریق اثبات تخلفات و ... شریک را مجبور به قبول انحلال و یا خرید سهام کرد .

سلام. طبق ماده ۱۱۴ ق.ت عوامل انحلال شرکت با مسئولیت محدود عبارتند از:
۱-انقضای مهلت تعیین شده در اساسنامه برای مدت فعالیت شرکت
۲-وقتی ماموریت شرکت خاتمه یافته و یا تحقق ماموریت شرکت غیر ممکن شده باشد.
۳-ورشکستگی شرکت
۴-اتخاذ تصمیم سهامدارانی که بیش از نصف سرمایه شرکت را در اختیار دارند.
۵-در صورت تقاضای انحلال یکی از شرکاء در زمانی که سرمایه شرکت بدلیل زیان های پی در پی به نصف و یا کمتر از نصف سرمایه اولیه کاهش یابد.
۶-در صورت فوت یکی از شرکاء بنا به تجویز اساسنامه.
از آن جا که قانون انحلال شرکت را با تصمیم عده ای از شرکاء که سهم الشرکه آن ها، بیش از نصف سرمایه شرکت باشد، عملی می داند ظاهرا چنین معلوم می گردد که انحلال شرکت با مسئولیت محدود به تصمیم فقط یک نفر از شرکاء که دارای بیش از نصف سرمایه شرکت باشد، ممکن نیست و تعداد تصمیم گیرندگان به انحلال، باید بیش از یک نفر باشد. لذا از بندهای دیگر باید استفاده کنید.

با سلام
با توجه به اختلاف موجود و عدم همکاری و اینکه هر دو شریک معادل نصف سرمایه را دارند بنابراین تصمیمات هیچ موقع به اکثریت سرمایه و عددی نخواهد رسید مگر در صورت توافق طرفین . البته به پیشنهاد یکی از اساتید در اینصورت شریک متقاضی انحلال میتواند چکی را بشخص ثالثی بدهد(بصورت صوری) و انرا پاس نکند طلبکار در حدود طلبش سهم وی را از طریق مرجع قضایی توقیف و انتقال قهری صورت پذیرد دراین صورت شریک با طلبکار معدل ۵۰ درصد سهام را خواهند داشت لیکن اکثریت عددی حاصل خواهد شد و تصمیمات ماخوذه قابلیت اجرا خواهد داشت .

سلام.با توجه به اساسنامه و مواد ۱۰۶ و ۱۱۴ قانون تجارت میتوانید اقدام کنید.