آیا ممکن است شرطی در بنچاق نوشته و در سند قید نشود؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۸۴ #71900735

با عرض سلام و خسته نباشید
بنده حدود ۴ ماه هست که عقد کردم و قبل از عقدم با خانواده همسرم صحبت کردیم که به هیچ عنوان برای ما عروسی نگیرند و در عوض برای همسرم منزلی به نام خودشان تهیه کنند ( البته در سند ازدواج هم هیچ قید نشده است این شرط )که قبول کردند و منزل هم خریداری شد اما متاسفانه بعد از عقد متوجه شدیم که سند منزل رو به نام مادرشان زده اند و بعد از کلی مشکلات در دوخانواده و مخالفت ها از طرف خانواده همسر کدورت ها قبول کردند که خانه را به نام همسرم برگردانند ، متاسفانه به دلیل مشکل بوجود آمده کاملا اعتماد در خانواده من و خود بنده از بین رفته است در نتیجه از همسرم درخواست کردم که حتی نیم دنگ از خانه را هم شده به نام بنده بزند که مجددا این عمل اتفاق نیفتد و من در جریان باشم که قبول نمی کنند، می خواستم بدونم آیا شرایطی در هنگام انتقال ملک از مادرشان به ایشان هست که در سند قید نشود و فقط در بنچاق باشد و ما نتوانیم متوجه شویم که آیا کاملا به نام همسرم هست یا خیر؟ و اینکه چه راه کاری شما پیشنهاد می کنین برای حل این مساله چون خانواده ام هم تمایلی به دادن جهیزیه بنده ندارند و می گویند تا از خانه دنگی به نام نزند نمی شود.
شرایط خیلی سخت شده کمکم کنید متشکرم

مشاوره حقوقی ملکی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با احترام در صورتی که سند قطعی تک برگی از مادر همسرتان به نام همسرتان منتقل شده باشد این انتقال همانطور که از نامش پیداست قطعی و بی شرط و شروط است و هیچ سند یا نوشته عادی توان برابری با آن را ندارد و بنچاق نمی تواند حاوی مالکیت متزلزل یا مشروط همسرتان باشد که شما از آن مطلع نباشید. ولی به هر روی چنانچه همسرتان وکالت بلاعزلی بعد از به نام شدن سند به نامشان به مادر داده باشند، یا با ایشان یک بیع نامه یا صلح نامه یا اقرار نامه دستی تنظیم کرده باشند شما از ان خبردار نخواهید شد و. هر آن این مالکیت در معرض خطر مجدد خواهد بود. راهکاری که میشود پیشنهاد داد این است که همسرتان یک تعهد نامه ای با امضا و اثر انگشت در حضور شهود امضا و تحویل شما دهند و متعهد شوند که در مورد ملک یاد شده هر گونه نقل و انتقال عین یا منافع آن تحت هر عقد یا ایقاعی با اطلاع و موافقت کتبی شما باشد و چنانچه بدون موافقت کتبی شما نقل و انتقالی در خصوص این آپارتمان انجام دهند باطل بوده و شما حق تقاضای ابطال معامله را داشته باشید. و اقرار نمایند که قبل از آن هیچ معامله ای خلاف این تعهد نامه انجام نداده اند و در صورت کشف آن قابل ابطال خواهد بود...‌‌ البته بدیهی است تعهد نامه مذکور چنانچه با مشورت وکیل تنظیم شود بهتر خواهد بود.

اگر این توافق مکتوب شده باشد امکان الزام به ایفای تعهد زوج هست والا از طریق شهادت شهود