متوجه شدیم که مادرم گویا شریک مشاع ساختمان نیز محسوب شده، چکار کنیم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۳۸ #71844325

با عرض سلام و خدا قوت به شما کارشناسان محترم ضمن تشکر و سپاس بیکران از راهنمایی های ارزشمند تان خواهشمندم در صورت امکان سوالم را با دقت خوانده و پاسخگو باشید ارادتمندم .
پدرم در سال ۷۸ زمینی رو که در ان یک خانه ی گلنگی غیر قابل سکونت بنا بود و بنوعی خرابه محسوب میشد را بصورت قولنامه خریداری کردند که در ان نوشته شده زمین به متراژ فلان داری بنای کلنگی دو اتاق در ان زمان زمین های روستا سند نداشتند در سال ۸۷ یعنی ده سال بعد پدرم صلحنامه ای تنظیم کردند بدون دریافت صنم با مادرم صلح کردند و در آن صلح نامه پس از اشازه به مبایعه نامه زمین خریداری شده چنین آوردند که آن قطعه زمین موصوف هر چه باشد سه دانگ به نام خانم فلانی می باشد که از ضلع شمالی منتهی به ..از ضلغ شرقی به .... و غربی به ... جنوبی وصل به زمین اینجانب می باشد اما اسمی از خانه گلنگی برده نشد
حال این درحالیست که خانه ی کلنگی مخروبه در ضلع جنوبی و به اصطلاح در سه دانگ پدرم واقع شده بود
چندی بعد در راستای قانون توسعه شهری با همکاری شورا و دهیاری برای زمین ها سند صادر میشد که با بازدید کارشناس اداره ی ثبت از زمین و و خانه نیمه مخروبه مبلغ مورد نظر اداره ی ثبت توسط شخص مادرم جهت صدور سند واریز شد در سند نوشته شده سه دانگ مشاع یک قطعه زمین مشجر مشتمل بر بنای مسکونی. این درحالیست که پدرم تنها نصف زمین مورد نظرش بوده است نه غیره
چندی بعد در سال ۸۹ پدرم خانه قدیمی را تخریب و یک واحد سه طبقه احداث میکند که با گواهی و شاهدان عینی این امر اثبات میشود همین چند وقت پیش اطلاعی از متن سند مورد نظر نداشتیم و در پی مساعلی متوجه شدیم که مادرم گویا شریک مشاع ساختمان نیز محسوب شده .. این در حالیست که ساختمان در آن زمان گلنگی بوده و بعدها توسط پدرم احداث شد . عاجزانه از شما
خواهشمندم جامع راهنمایی مان کنید که چه کنیم؟ از راهنمایی ارزشمند شما کارشناسان عالیقدر بینهایت سپاسگزارم توفیق روز افزونتان را همراه با سر افرازی و تندرستی از خداوند مسالت دارم .

مشاوره حقوقی ملکی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

به لحاظ قانونی و با استناد به سند رسمی صادره مادر شما شریک مشاعی نسبت به سه دانگ از زمین و مستحدثات آن محسوب میشود . حتی بر فرض آنکه بتوانید موضوع تجدیدبنا بدون اطلاع و سرمایه گذاری مادر را نیز اثبات نمایید ، آنگاه حق مادر برای درخواست خلع ید و قلع بنا و بازگشت به حالت اولیه ایجاد شده و از این منظر بیشتر متضرر خواهید شد . توصیه میشود برای بررسی دقیق تر حتما با یک وکیل مشاوره حضوری داشته باشید .

با توجه به اینکه بنای جدید در زمینی ساخته شده که سه دانگ آن متعلق به مادرتان است در نتیجه مادرتان نیز در بنای جدید شریک است