میتوانم حکم منع اشتغال را از دادگاه بگیرم؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۸۰ #71843079

مدتی هست که همسر بنده خانه را ترک کرده و علیرغم حکم صادره تمکین به منزل مشترک برنگشته است
با توجه به اینکه فرزند دختر ۲ساله مان را طبق رای دادگاه با اوزندگی می کند قصد رفتن به سر کار را دارد
چه شغلی و کجا را نمی دانم و مرا از قصد خود اگاه کرده است در سند ازدواجمان شغل ایشان خانه داری ثبت شده
تا ایشان وقت خود را صرف تعلیم و تربیت فرزندمان کند
با تشکر

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
طبق قانون شما درصورتی میتوانید مانع اشتغال همسرتان شوید که ثابت نمایید کار ایشان با حیثیت خانوادگی و یا انجام صحیح امور زندگی منافات داشته باشد.درغیراینصورت دادخواست شما محکوم به رد خواهد بود.عاقبت بخیر باشید.

با سلام
در صورتی که شغل زوجه با مصالح زناشویی در تضاد باشد زوج میتواند مانع از اشتغال زوجه گردد

با سلام
- قانون مدنی؛ در ماده ۱۱۱۷ق.م. آمده: «شوهر میتواند زن خود را از حرفه یا صنعتی که منافی مصالح خانوادگی یا حیثیات خود یا زن باشد منع کند».
این ماده به زوج حق داده، از اشتغال زوجه در شرایطی جلوگیری نماید. بدین مفهوم که زوج در غیر شرایط مذکور حق ممانعت از اشتغال زوجه را ندارد. لذا از ماده ۱۱۱۷ ق.م. معلوم میشود. که زوجه حق اشتغال دارد و زوج هم در شرایطی حق دارد با شغل زوجه ممانعت نماید.

اگر شغل وی منافی مصالح خانوادگی یا حیثیت باشد بله

ماده ۱۱۱۷ قانون مدنی
شوهرمی تواندزن خودراازحرفه یاصنعتی که منافی مصالح خانوادگی یاحیثیات خودیازن باشدمنع کند.