استرداد جهیزیه شامل چه مواردی است؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۸۵۳ #71695041

باسلام.
آیا لوازمی که زوج در طول مدت زندگی خریداری کرده و استفاده شده را زوج بعد از جدایی میتواند طلب کند یا بطور کل سهمی دارد ؟
ممنون

مشاوره حقوقی استرداد جهیزیه
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

استرداد جهیزیه با ارایه فاکتور و سیاهه امکان پذیر میباشد و زوجه میتواند تمامی آنرا پس بگیرد

با سلام در خصوص وسایل خریداری شده منزل پس از شروع زندگی مشترک میبایست بیان گردد که در صورتی که لوازم مذکور جز لوازمی میباشد که در هنگام عقد شوهر تعهد به خرید آنها بعنوان جهیزیه همسر داده باشد آن وسایل تحت مالکیت زوجه در خواهد آمد بعنوان جهیزیه لیکن در صورتی که زوج وسایل مذکور را منحصرا با پول خود پس از شروع زندگی مشترک خریداری نموده باشد و احیانا برای آن نیز فاکتوری بنام خود دریافت کرده باشد قطعا وسایل مذکور متعالق به ایشان خواهد بود ضمنا در صورتی که وسایل خریداری شده پس از شروع زندگی مشترک بگونه ای باشد که شخص خریدار آنها مشخص نگردد دادگاه وسایلی را که عرفا مورد استفاده زن باشد متعللق به وی و در صورتی که عرفا مورد استفاده مرد باشد متعلق به ایشان در نظر میگیرد

علی الاصول بحث استرداد جهیزیه از سوی زوجه بر اساس لیست سیاه موجود مطرح می شود در مواردی که زوج نیز اموالی را خریداری کرده باشد به استناد فاکتور می‌تواند آنها را مطالبه کند

با سلام
چنانچه زوج بابت وسایلی که خریداری کرده است فاکتور خرید و شاهد داشته باشد با استناد به آنها می تواند وسایل را مسترد نماید.

سلام و درود
جهیزیه قابل استرداد آن اقلامی است که در آغاز زندگی توسط زوجه فراهم شده است، لذا شامل اثاثیه جدید نمیشود مگر تحت شرایطی و قانون اماره کلی را بیان فرموده که آن چیزی که مورد استفاده زوج است از آن وی است و همینطور اموال مورد استفاده ی زوجه،
لذا بعنوان مثال ماشین ریش تراش جزو وسایل مرد و متعلق به او تلقی میشود و غذا ساز و گاز عرفا به زن تعلق و تملک دارد.

سلام وقت بخیر،سیاهه نویسی خیلی مهم است. چون اگر زمانی شما بخواهید دادخواست استرداد جهیزیه بدهید باید دلیل و مدرکی بابت اینکه جهیزیه شما واقعا چه چیزهایی بوده داشته باشید. بهترین چیز هم رسیدی است که خود خانواده داماد و جناب داماد به شما میدهد.اگر سیاهه در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم شود، این مساله حکم سند رسمی را پیدا میکند و اعتبار بیشتری خواهد داشت. میتوان امضای زوجه را در دفترخانه گواهی امضا کرد که در صورت بروز اختلاف زوج نتواند نسبت به امضای خود ادعای انکار، جعل و تردید مطرح کند، اما در جامعه ما چنین روالی معمول نیست که زوج را به دفترخانه ببرند و از او گواهی امضا بگیرند، بلکه معمولا این طور است که فهرستی را مینویسند و از زوج بابت آن امضا میگیرند که این وسایل به عنوان جهیزیه در اختیار او قرار گرفته است. در سیاهه معمولا توصیف میشود که مثلا فرش از چه نوعی است؟ ماشینی است یا دستباف؟ چه مارکی دارد و…نکته مهم دیگر این است که حتما داماد و چند نفر از خانواده او سیاهه را امضا کنند چون سیاهه بدون امضا به درد هیچکس نمیخورد امضای زوج به سیاهه اعتبار میدهد، اما اگر اثر انگشت او در سیاهه درج شود، این موضوع اعتبار سیاهه را بیشتر میکند. بهتر است شهود حداقل دو نفر مرد باشند و از اقوام زوجه نباشند.هنگام تحویل جهیزیه  به طور دقیق وسایلی که داماد با خود آورده را مشخص کنید چون به دلایلی که بعدا بیان میکنم مهم است بدانیم چه اموالی بعد از ازدواج به دست آمده و چه اموالی را طرفین خودشان آورده اند.شهود را فراموش نکنیم. فامیل عزیز که اتفاقا خیلی دوست دارند سر از ریزکاری های ما درآورند و آمار تعداد لیوان های توی کابینت عروس و فرش های کف خانه را داشته باشند. که البته چون می خواهند آن را برای دیگران تعریف کنند آن را حفظ می کنند که برای شهادت در روز مبادا خیلی به درد می خوردند.درست است که حفظ و حراست فاکتور خرید کار سختی است اما من یک توصیه به شما دارم حتما همانطور که از برگه های گارانتی حراست میکنید هوای فاکتورها را هم داشته باشید

سلام، معمولا جهیزیه دارای سیاهه است و زوج هم گاهی شرط می‌شود اقلامی را بابت جهیزیه تهیه نماید که در زمان استرداد متعلق به زوجه هست